Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek jde poprvé v kariéře do osmifinále US Open

New York - Český tenista Radek Štěpánek postoupil poprvé v kariéře do osmifinále US Open. Patnáctý nasazený hráč dnes v 3. kole newyorského grandslamu porazil Němce Philippa Kohlschreibera 4:6, 6:2, 6:3 a 6:3. Třicetiletý Štěpánek měl s o pět let mladším soupeřem potíže jen v úvodu zápasu, kdy první z jeho celkově dvou prohraných podání znamenalo ztrátu setu. V dalším průběhu měl však český favorit duel pod kontrolou a mohl po dvou a půl hodinách slavit svůj premiérový postup ve Flushing Meadows přes třetí kolo.

O čtvrtfinále, které na grandslamech hrál pouze v roce 2006 ve Wimbledonu, se letošní vítěz dvou turnajů na tvrdém povrchu Štěpánek utká s vítězem duelu Novak Djokovič - Jesse Witten.

Do osmifinále prošel také vítěz posledních pěti ročníků US Open Roger Federer, který v utkání se svým dlouholetým australským rivalem Lleytonem Hewittem stejně jako Štěpánek prohrál první set 4:6. Pak však první muž žebříčku ze Švýcarska zvýšil obrátky, další tři sety získal 6:3, 7:5, 6:4 a Hewittovi uštědřil ve vzájemných duelech čtrnáctou porážku za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články