Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čtyřhru na Prague Open vyhrály sestry Bondarenkovy, dvouhru Bammerová

Praha - Barbora Záhlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou dnes ve finále čtyřhry na tenisovém turnaji ECM Prague Open nestačily na ukrajinské sestry Katerynu a Aljonu Bondarenkovy, s nimiž prohrály rychle po setech 1:6 a 2:6. Dvouhru vyhrála rakouská tenistka Sybille Bammerová, která ve finále porazila nejvýše nasazenou Francesku Schiavoneovou z Itálie 7:6, 6:2 a získala druhý titul ve dvouhře v kariéře. Z Prahy si turnajová dvojka odveze také šek na 37 tisíc dolarů.

Jednatřicátá hráčka světa Bammerová cestou za titulem na Prague Open vyřadila dvě domácí tenistky. Ve čtvrtfinále skoro po třech hodinách zdolala Lucii Hradeckou a v semifinále, které začalo v sobotu a dohrávalo se až dnes dopoledne, dokázala porazit i Ivetu Benešovou.

Záhlavová-Strýcová s Benešovou prohrály za necelou hodinu

"Mrzí mě, že to bylo ani ne za hodinu hotové. Měly jsme šance v prvním setu, ale nic se nedařilo," řekla Záhlavová-Strýcová. Benešová, která hraje se Záhlavovou-Strýcovou čtyřhru pravidelně (loni získaly titul ve Stockholmu), nastupovala do finále čtyřhry po neúspěšném semifinále dvouhry. Letos spolu prohrály už druhé finále, poprvé neuspěly na turnaji v mexickém Monterrey.

Do historie pražského turnaje se třiadvacetiletá Záhlavová-Strýcová zapsala jako partnerka Martiny Navrátilové. Po boku legendární hráčky - bývalé světové jedničky a devítinásobné vítězky wimbledonské dvouhry - si zahrála v roce 2006, ale vypadly ve čtvrtfinále.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články