Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Tenistka Mandlíková pomůže sparťanským talentům

Praha - Na místě, kde kdysi začala její hvězdná kariéra, teď bude Hana Mandlíková sama pomáhat hledat české tenisové talenty. Bývalá třetí hráčka světa a čtyřnásobná grandslamová vítězka se dnes oficiálně stala tváří klubu Sparty Praha ve Stromovce. Se Spartou podepsala tříletý kontrakt, na základě kterého bude dvakrát ročně osobně přítomna přípravě v klubu. Sama žije se svými osmiletými dvojčaty Elisabeth Hany a Markem Vilémem na Floridě.

"Jsem moc ráda, že se vracím do klubu, na který mám krásné vzpomínky," řekla dnes Mandlíková novinářům. Nabídka ji na jednu stranu nepřekvapila. "Ale na druhou jsem byla mile překvapená, že na mě nezapomněli, což mě samozřejmě potěšilo," řekla Mandlíková.

Sparta je od nového roku provázána s klubem v Prostějově. Například Miroslav Černošek, majitel prostějovského tenisu, je nyní ve správní radě Sparty, i Petra Píchalová-Langrová působí v obou klubech.

"Nová správní rada si stanovila za záměr budovat především mládežnický tenis, a to se nedá bez legend Sparty dělat. Proto jsme se rozhodli pro Hanku," řekl Černošek. "Chceme, aby naděje vyrůstaly tady, ale samozřejmě i v Prostějově," usmál se Černošek.

Mandlíková už stihla na Spartě sledovat děti a vytipovala dvě naděje. "Našla jsem holčičku a jednoho kluka a myslím, že mají hodně velký talent," přitakala sedmačtyřicetiletá pražská rodačka. Osobně ji potěšilo, jak "její" klub vypadá. "Nedala bych své jméno klubu, kdyby neměl podmínky, a tady jsou jedny z nejlepších. Můžu srovnávat s Amerikou a takový klub jsem tam neviděla," řekla Mandlíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články