Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Serena Williamsová postoupila do čtvrtfinále Australian Open

Melbourne - Trojnásobná vítězka Australian Open Serena Williamsová dnes postoupila do čtvrtfinále turnaje, když to její soupeřka, třináctá nasazená Victoria Azarenková z Běloruska, vzdala za stavu 3:6, 4:2 pro Američanku. S turnajem se naopak rozloučila poslední slovenská zástupkyně ve dvouhrách Dominika Cibulková, která podlehla čtvrté nasazené Jeleně Dementěvové z Ruska 2:6, 2:6.

Azarenková, přemožitelka české tenistky Petry Kvitové z prvního kola, proti americké favoritce vyhrála první set, ale její herní převahu pak zhatily zdravotní problémy. V horkém počasí se v úvodu druhého setu zdála být na pokraji fyzických sil, a když měla problém udržet raketu, zápas vzdala. Kurt opustila v slzách za doprovodu fyzioterapeutů. 

Mladší ze sester Williamsových se ve čtvrtfinále utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která rovněž nemusela své osmifinále dohrát do konce. Za stavu 4:1 pro ruskou tenistku čínská soupeřka Čeng Ťie vzdala zápas kvůli zranění zápěstí. 

Podruhé v kariéře si zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje drobná Španělka Carla Suarezová-Navarrová. Dvacetiletá tenistka v Melbourne porazila 6:3 a 6:2 krajanku Anabel Medinaovou-Garriguesovou a zopakovala úspěch z loňského Roland Garros. V Paříži mezi posledními osmi podlehla současné světové jedničce Jeleně Jankovičové ze Srbska, tentokrát ji čeká Dementěvová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články