Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jednička Jankovičová vypadla v osmifinále Australian Open

Melbourne - Světová jednička Jelena Jankovičová vypadla překvapivě už v osmifinále Australian Open. Srbská tenistka dnes v Melbourne nestačila na Francouzku Marion Bartoliovou, které podlehla 1:6 a 4:6.

Jelena Jankovičová
zdroj: ČTK/AP

Bartoliová se vezla na vítězné vlně po úspěchu ve třetím kole, kdy vyřadila českou tenistku Lucii Šafářovou. "Hodně jsem si věřila, protože jsem v posledním zápase hrála opravdu dobře," řekla novinářům wimbledonská finalistka z roku 2007.

Srbská favoritka se potýkala především s nespolehlivým servisem. Čtyřiadvacetiletá Francouzka, která na Australian Open při předchozích sedmi startech nikdy nedošla dál než do druhého kola, toho využila a dostávala ji pod tlak vítěznými údery z obou stran.

Jankovičová v prvním setu uhrála při vlastním podání pouhých třináct míčů. Ve druhé sadě se finalistka loňského US Open zlepšila, ale na úspěch to nestačilo a sen o prvním grandslamovém vítězství v kariéře se jí v Melbourne nesplní. "Je to pochopitelně zklamání, každý nerad prohrává. Dneska to byl pro mě těžký den. Nechala jsem svou soupeřku, aby mě přehrála a hrála si svou hru," komentovala utkání Jankovičová.

Uznala, že Bartoliová dnes byla lepší. "Šla si pro své údery a trefovala všechno, co mohla. Věděla, že právě to musí pro vítězství udělat, a byl to dneska její den," poznamenala třiadvacetiletá Srbka.

Na pokraji vyřazení se dnes ocitla třetí nasazená Dinara Safinová z Ruska. V rozhodujícím třetím setu zápasu s Francouzkou Alize Cornetovou prohrávala už 2:5 a dvakrát čelila podání soupeřky na vítězství v zápase. Při tom druhém si Cornetová vypracovala dva mečboly, ale ruská tenistka za kritického stavu zpřesnila hru a oba odvrátila. Nakonec vyhrála třetí set 7:5 a postoupila do čtvrtfinále, v němž se utká s vítězkou duelu mezi domácí Jelenou Dokičovou a svou krajankou Alisou Klejbanovovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články