Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lesní běh Kalichem

Kvitová v Dauhá nezaváhala a jde dál turnajem. Plíšková titul neobhájí

Česká tenistka Petra Kvitová přešla přes Ukrajinku Elinu Svitolinovou do čtvrtfinále turnaje žen v katarském Dauhá. Soupeřku porazila ve dvou setech 6:4 a 7:5. To Karolíně Plíškové obhajoba titulu na turnaji nevyšla. Nasazená pětka nečekaně vypadla ve třetím kole po porážce 6:7 a 3:6 s americkou kvalifikantkou Catherine Bellisovou.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Dmitri Lovetsky

Petra Kvitová porážkou světové trojky Svitolinové oslavila desáté vítězství v řadě. Sedmadvacetiletá tenistka, jež vyhrála předchozí turnaj v Petrohradu a o víkendu přidala dvě výhry v 1. kole Fed Cupu, porazila Svitolinovou v osmém vzájemném zápase posedmé v řadě. Vyrovnaný duel získala šestnáctá nasazená Češka po hodině a půl a v žebříčku WTA se příští týden vrátí do první dvacítky. Její další soupeřkou bude Němka Julia Görgesová.

Plíškové cestu zkřížila osmnáctiletá Bellisová

Bývalá světová jednička Plíšková sice v lednu v Brisbane deklasovala osmnáctiletou Bellisovou dvakrát 6:1, tentokrát jí ale zápas nevyšel. Celkově pětkrát ztratila servis a 48. hráčce světa podlehla za půldruhé hodiny.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Jason Decrow

Pětadvacetiletá Plíšková hrála v Dauhá poprvé od vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open před třemi týdny. Původně se měla o víkendu představit v utkání prvního kola Fed Cupu proti Švýcarsku, ale kvůli nemoci v Praze nastoupit nemohla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články