Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karolína Plíšková nastřílela nejvíce es, Šafářová nejlépe odvracela brejkboly

České tenistky se staly královnami hned ve čtyřech statistikách okruhu WTA. Karolína Plíšková potřetí za sebou nastřílela v sezoně nejvíce es. Lucie Šafářová je nejúspěšnější v odvracení brejkbolů, což dokázala z 64 procent. Markéta Vondroušová se letos stala nejmladší vítězkou turnaje. V Bielu triumfovala v 17 letech, 9 měsících a 12 dnech. I to jí dopomohlo k největšímu posunu na žebříčku.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Čtvrtá hráčka světového žebříčku Plíšková podle statistik WTA Tour v tomto roce soupeřkám nasázela 452 nechytatelných podání. Třetí v pořadí je její dvojče Kristýna s 372 esy a elitní pětku uzavírá Lucie Šafářová (323).

Předloni měla Karolína Plíšková na kontě 517 es a loni dokonce 530. Letos hranici pěti set es nepřekonala, přesto nemá na okruhu konkurenci. Druhá skončila Němka Julia Görgesová, která trefila celkem 412 es.

Nejvíce zápasů v hlavní soutěži na WTA odehrála vítězka Turnaje mistryň Carolina Wozniacká. Dánka nastoupila k 81 zápasům dvouhry s bilancí 60:21. Karolína Plíšková je s 71 zápasy (53:18) třetí a Barbora Strýcová šestá (66 - 42:24).

Nejvíce dvojchyb udělala letošní překvapivá vítězka French Open Jelena Ostapenková. Agresivně hrající lotyšská tenistka jich zaznamenala 380. Z Češek zapsala nejvíce dvojchyb Šafářová (206) a Karolíně Plíškové jich statistici napočítali 192.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je potřetí za sebou královnou es na WTA

Největší porci odměn získala Venus Williamsová

Američanka Venus Williamsová si z turnajů odvezla největší díl odměn, celkem získala 5 468 741 dolarů (v přepočtu 120,5 milionu korun). Přes pět milionů se dostaly i Španělka Garbiňe Muguruzaová a světová jednička Simona Halepová z Rumunska. Karolína Plíšková si na 7. místě letos vydělala 3 902 665 dolarů.

Největší žebříčkový skok udělaly česká kometa Markéta Vondroušová a Australanka Ashleigh Bartyová, které si ve dvouhře shodně polepšily o 309 míst. Vondroušová rok začala na 376. pozici a nyní je 67. s letošní zápasovou bilancí na turnajích WTA, ITF a v kvalifikacích 60:18. Bartyová vylétla z 326. příčky na konečnou sedmnáctou.

Celkem se v roce 2017 uskutečnilo 55 turnajů a čtyři grandslamy v 32 zemích světa. Dohromady se na nich na odměnách rozdělilo 139 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články