Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šanghaj uvidí tenisové "El Clásico", Nadal vyzve Federera

Finále hrajících legend "bílého sportu" nabídne turnaj kategorie Masters v čínské Šanghaji. Do velkolepého souboje o titul se totiž probojovali Rafael Nadal a Roger Federer. První hráč světového žebříčku vyřadil Chorvata Marina Čiliče 7:5, 7:6, švýcarský rekordman v počtu grandslamových titulů zdolal Argentince Juana Martína del Potra 3:6, 6:3, 6:3.

Rafael Nadal se raduje z postupu do finále turnaje ATP v Šanghaji
zdroj: REUTERS autor: Aly Song

Jednatřicetiletý Španěl a o pět let starší Federer se na světovém okruhu utkají už po osmatřicáté, bilanci vzájemných zápasů vede prvně jmenovaný 23:14. Rodák z Basileje nicméně vyhrál poslední čtyři včetně letošních soubojů na Australian Open či v Miami.

Nadal se naposledy radoval v semifinále Australian Open v roce 2014 a v nedělním finále se pokusí navázat na triumf z Pekingu z minulého týdne. O vavřín z turnaje ATP si v letošní sezoně zahraje už po desáté, posledních šest finálových střetnutí vyhrál. Proti Čiličovi se radoval z postupu za dvě hodiny a dvanáct minut.

Federer svedl s Del Potrem rovněž vyrovnanou bitvu. S vytáhlým Argentincem prohrál předchozí vzájemné utkání ve čtvrtfinále US Open a ani tentokrát nemohl na jeho hru dlouho najít recept. Kontrolu nad zápasem převzal až v polovině druhého setu, kdy soupeři prolomil podání a sám už nečelil jedinému brejkbolu. Duel dotáhl za necelé dvě hodiny k vítězství.

Zatímco Nadal v Šanghaji ještě nikdy nevyhrál, Federer bude útočit na druhý titul. Z triumfu se radoval v roce 2014.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji:

Dvouhra - semifinále: Nadal (1-Šp.) - Čilič (4-Chorv.) 7:5, 7:6 (7:3), Federer (2-Švýc.) - Del Potro (16-Arg.) 3:6, 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články