Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Byl to unikátní moment, řekl Nadal po vítězné premiéře po boku Federera

Na tento zápas čekal tenisový svět mnoho let. Dočkal se až v roce 2017 prostřednictvím Laver Cupu v pražské O2 aréně. Do společné čtyřhry totiž nastoupili velikání "bílého sportu" - Roger Federer s Rafaelem Nadalem. Majitelé 35 grandslamových titulů porazili v závěrečném utkání sobotního programu týmové soutěže americký pár Sam Querrey, Jack Sock 6:4, 1:6 a 10:5 v super tie-breaku.

Rafael Nadal a Roger Federer
zdroj: AP autor: Petr David Josek

O jejich společném deblu se mluvilo od vyhlášení vzniku soutěže a celý týden před jejím startem. V sobotu dopoledne oznámil Björn Borg, kapitán výběru Evropy, vytoužené složení a Federer i Nadal vypadali soustředěně.

"Jde o mimořádnou událost," konstatoval Borg. "Každý na tenhle moment čekal a teď to přišlo. Je to oslava tenisu," přidal se český tenista Tomáš Berdych.

Federer i Nadal nejdříve vítězně odehráli své dvouhry a pak je kamery pozorně sledovaly, jak se během Berdychova utkání připravovali na čtyřhru. Záběry ukázaly, jak u jednoho stolu s Borgem a asistentem Thomasem Enqvistem rozebírali taktiku. "Hodně jsme se bavili o tom, kdo bude hrát na jaké straně," uvedl Federer.

Od úvodních výměn hráli zodpovědně a trošku měli svázané ruce, ale brzy poslal Nadal forhendový prohoz po lajně. Federer se zase tlačil k síti. "Soustředil jsem se pekelně. Nechtěl jsem promeškat začátek, abych nenesl vinu," dodal šestatřicetiletý Švýcar.

Během čtrnácti let proti sobě odehráli 37 zápasů (Nadal vede vzájemnou bilanci 23:14, pozn. autora). Až nyní stáli poprvé bok po boku. "Na kurtu bylo hodně energie. Byl to neuvěřitelný pocit a unikátní moment," hodnotil Nadal.

Po vyhraném prvním dějství sice ve druhém získali pouze gem, ale svou velikost ukázali vzápětí v super tie-breaku. Rychle se oklepali ze ztráty setu a o výhře rychle rozhodli, když odskočili do vedení 7:1. "Hráli jsme dobře. Bylo to speciální a jsem moc šťastný, že jsme aspoň jeden zápas spolu odehráli a vyhráli," zakončil Federer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články