Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Martincová prvním kolem v Gstaadu prolétla, Veselý v Umagu rovněž uspěl

Gstaad (Švýcarsko)/Umag (Chorvatsko) – Suverénním způsobem vstoupila do turnaje v Gstaadu Tereza Martincová. V prvním kole porazila Rusku Irinu Chromačevovou jasně 6:1, 6:2. Její příští soupeřkou bude nasazená jednička Caroline Garciaová z Francie. Na podniku v chorvatském Umagu se zase dařilo dařilo Jiřímu Veselému. Z pozice osmého nasazeného hráče zdolal Norberta Gombose ze Slovenska 6:4 a 6:0.

Dvaadvacetiletá Češka, které patří 140. místo ve světovém žebříčku, stejně starou Rusku od začátku přehrávala a připsala si teprve druhou letošní výhru na okruhu WTA po Monterrey. Soupeřce oplatila loňskou prohru z Taškentu.

Za celý zápas dovolila Martincová Rusce uhájit jediné podání, a to v úvodu druhé sady. Z druhého podání měla Ruska úspěšnost jen 23 procent a Češka dominovala na returnu. Za hodinu a deset minut bylo po utkání.

Nyní Martincovou čeká výzva v podobě světové dvacítky Garciaové. Francouzka v 1. kole porazila Bulharku Elicu Kostovovou 7:5 a 6:1.

Veselý v Umagu nadělil Gombosovi "kanára"

Čtyřiadvacetiletý Veselý, 57. hráč světového žebříčku, potvrdil roli favorita. Proti o dva roky staršímu soupeři z deváté desítky pořadí ATP mu k zisku prvního setu stačil jediný brejk. Ve druhém pak zcela dominoval, při vlastním podání dovolil Gombosovi získat jen tři míče a potupného "kanára" zpečetil čistou hrou.

O postup do čtvrtfinále se Veselý utká s hráčem z druhé stovky žebříčku Raduem Albotem z Moldavska, který totožným výsledkem 6:4, 6:0 vyřadil kvalifikanta Miljana Zekiče ze Srbska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články