Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nejvýše nasazená Heninová vypadla v Melbourne se Šarapovovou

Melbourne - Ruská tenistka Maria Šarapovová vyřadila ve čtvrtfinále Australian Open nejvýše nasazenou Justine Heninovou z Belgie. Bývalá světová jednička zvítězila v Melbourne nad tou současnou hladce 6:4, 6:0 a oplatila jí prohru z říjnového finále Turnaje mistryň. Heninová dnes utrpěla první porážku od červencového semifinále Wimbledonu.

Justine Heninová
zdroj: AP autor: Bernat Armangue


Šarapovová od úvodu potvrzovala, že ji první grandslam sezony zastihl v lepší formě než světovou jedničku. Hned napoprvé vzala Heninové servis a s přehledem si držela výhodu brejku až do stavu 5:3. Belgičanka pak ovšem našla recept na tvrdé a přesné míče ruské tenistky, v devátém gamu využila svůj druhý brejkbol a získala ztracené podání zpět.
Jenže Šarapovová se okamžitě oklepala a agresivní hrou si došla pro první sadu. Světová jednička ještě stačila při svém servisu tři setboly odvrátit, třetí dokonce s pomocí pásky, ale na další křížný prohoz ruské hráčky už byla krátká.

Druhé dějství nabídlo mnohem jednoznačnější průběh. Strojově hrající Šarapovová sebrala Heninové znovu její podání a brzy se dostala do vedení 3:0. Nervózní Belgičanka nabídla soupeřce dvojchybou šanci na dvojnásobný brejk, kterou Ruska nepohrdla.
V zápase, který mnozí odborníci označili za předčasné finále turnaje, nakonec Šarapovová uštědřila nejvýše nasazené potupného "kanára" a připravila jí první porážku po úchvatné sérii 33 vítězných zápasů za sebou. V semifinále se pátá hráčka světa utká se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (5-Rus.) - Heninová (1-Belg.) 6:4, 6:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články