Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Murray postoupil v Barceloně bez boje, v osmifinále je i Nadal

Barcelona - První hráč světového žebříčku Andy Murray postoupil na turnaji v Barceloně do osmifinále, aniž vkročil na kurt. Jeho soupeř pro druhé kolo Bernard Tomic totiž kvůli zranění odstoupil a nejvýše nasazený britský tenista, jenž měl v úvodním kole volný los, tak jde dál bez boje. V osmifinále je i španělský favorit Rafael Nadal. Na katalánské antuce útočí na jubilejní 10. trofej a první krok za ní udělal suverénní výhrou 6:1, 6:2 nad Brazilcem Rogériem Dutrou Silvou.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

Nadal do turnaje vstoupil na "svém" kurtu, neboť dvorec nově nese právě jeho jméno. "Díky moc všem, je to pro mě obrovská čest," řekl dojatý domácí tenista. "Kurt byl dnes pomalejší než obvykle kvůli dešti, ale jsem za výhru moc rád. Vstup do turnaje je vždy ošemetný," dodal.

Murrayho soupeř Australan Tomic, jenž v prvním duelu zdolal Němce Dustina Browna až po třísetové bitvě, se odhlásil kvůli zranění v dolní části zad. Po rozcvičení dnes ráno uznal, že další zápas nezvládne.

Murray se přitom v Barceloně chtěl rozehrát před French Open, kde bude obhajovat loňské finále, a proto po brzkém vyřazení na předchozím podniku v Monte Carlu na poslední chvíli požádal pořadatele o divokou kartu. V původních plánech totiž se startem v Katalánsku nepočítal.

Do formy se dvojnásobný wimbledonský vítěz potřebuje dostat po zranění lokte, které ho nepustilo na turnaj v Miami ani do čtvrtfinále Davisova poháru. Při antukovém debutu v Monaku skončil minulý týden ve 3. kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články