Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plíšková je v Miami už ve třetím kole, postoupila i Šafářová

Miami - Karolína Plíšková i Lucie Šafářová postoupily na turnaji v Miami do třetího kola. Plíšková si nejprve poradila s americkou kvalifikantkou Madison Brengleovou ve dvou setech 6:1 a 6:3 za necelou hodinu, Šafářová pro změnu porazila Australanku Darju Gavrilovovou za 75 minut dvakrát 6:2. Barboru Strýcovou zápas druhého kola teprve čeká.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Ačkoli se turnajová dvojka Plíšková ve svém úvodním vystoupení na štědře dotovaném podniku nemohla opřít o první servis, s 86. hráčkou světového žebříčku si poradila bez větších problémů. Od stavu 1:1 v prvním setu vyhrála česká tenistka, která v úterý 21. března oslavila 25. narozeniny, šest her v řadě. Poté sice poprvé a naposledy přišla o podání, avšak vzápětí se jí podařil další brejk. Za stavu 5:3 využila při soupeřčině podání druhý mečbol a vyhrála i druhý vzájemný zápas.

"V posledních zápasech mi příliš nefunguje servis a mám nízkou úspěšnost, ale jsem ráda, že aspoň hraji dobře od základní čáry," řekla Plíšková, která zaznamenala 27 vítězných míčů. "Vím, že se někdy po dobrém výsledku na dalším turnaji trápím. Letos mám ale dobrou formu, tak doufám, že to změním," dodala v narážce na loňské vyřazení v prvním zápasu poté, co v Indian Wells stejně jako letos postoupila do semifinále.

Podobný průběh měl i duel mezi Šafářovou a Gavrilovovou. Zatímco třicetiletá Češka neudržela servis jen jednou, o sedm let mladší Australanka o něj přišla pětkrát, z toho třikrát po dvojchybě. Šafářová nakonec na kurtu strávila jen o čtvrthodinu více než Plíšková.

Ve třetím kole čeká českou jedničku a semifinalistku předchozího turnaje v Indian Wells Julije Putincevová z Kazachstánu, s níž má vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů 1:1. Šafářová narazí buď na Rusku Jelenu Vesninovou, nebo Chorvatku Ajlu Tomljanovičovou. Maximem Plíškové v Miami je předloňské čtvrtfinále, Šafářová dosud nepřešla přes třetí kolo.

Je nám líto, video expirovalo.
Cibulková a Radwaňská bez potíží postoupily do 3. kola

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (2-ČR) - Brengleová (USA) 6:1, 6:3, Šafářová (ČR) - Gavrilovová (23-Austr.) 6:2, 6:2, Cibulková (4-SR) - Cepedeová (Par.) 6:3, 6:2, Pavljučenkovová (17-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:0, Lučičová-Baroniová (26-Chorv.) - Bondarenková (Ukr.) 6:2, 2:6, 7:6 (7:2), Putincevová (27-Kaz.) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:4, Flipkensová (Belg.) - Konjuhová (29-Chorv.) 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 6:2, Čang Šuaj (30-Čína) - Erraniová (It.) 4:6, 6:4, 7:5, Radwaňská (5-Pol.) - Wang Čchiang (Čína) 7:6 (7:3), 6:1, Matteková-Sandsová (USA) - Svitolinová (9-Ukr.) 7:5, 6:4, Wozniacká (12-Dán.) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:2, Čepelová (SR) - Vandewegheová (18-USA) 6:2, 3:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články