Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Další brzký konec Veselého. Český tenista vypadl v prvním kole i v Dubaji

Dubaj – Trápení Jiřího Veselého pokračuje. Český tenista si v ATP Tour připsal už čtvrtou porážku za sebou, když na turnaji v Dubaji prohrál už v prvním kole s Marcelem Granollersem ze Španělska 3:6, 2:6. Naopak hladkou výhrou vstoupil do svého druhého turnaje v sezoně šampion Australian Open Roger Federer. Měsíc po triumfu v Melbourne přehrál Francouze Benoita Paireho 6:1, 6:3.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Veselý, jemuž patří 55. příčka ve světovém žebříčku, v duelu proti Granollersovi přišel třikrát o servis a prohrál za 67 minut. Z vítězství na okruhu ATP se někdejší velký talent naposledy radoval v generálce na Australian Open v Aucklandu, od té doby si připsal pouze výhru v Davis Cupu proti Samu Grothovi za rozhodnutého stavu v Austrálii.

Pětatřicetiletý Federer vyhrál dubajský turnaj už sedmkrát. Na úvod ztratil s Pairem jen čtyři gamy a na kurtu se zdržel 53 minut. "Moc rád tady hraju. Nazval bych to druhým domovem, protože jsem tady za ta léta strávil během přípravy hrozně moc času," řekl osmnáctinásobný grandslamový vítěz.

Na silně obsazeném turnaji v Dubaji s dotací 2,6 milionu dolarů hraje ještě Adam Pavlásek a český souboj v prvním kole čeká Tomáše Berdycha a kvalifikanta Lukáše Rosola.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer vstoupil do turnaje v Dubaji vítězně
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články