Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Enfant terrible Kyrgios: Distanc mi svým způsobem pomohl

Sydney - Australský tenista Nick Kyrgios má pocit, že mu říjnový distanc od vedení ATP Tour pomůže pro příští sezonu, v níž se pokusí proniknout do elitní světové desítky. Temperamentní rodák z Canberry by měl být hlavní oporou Australanů v únorovém utkání prvního kola Davis Cupu proti Česku.

Jednadvacetiletý Kyrgios letos vystoupal na 13. místo žebříčku, což je jeho kariérní maximum, sezona pro něj ale skončila předčasně v říjnu v Šanghaji. Australský talent na turnaji Masters "odchodil" duel proti Mishovi Zverevovi, navíc se dostal do konfliktu s fanouškem. Od vedení okruhu dostal pokutu 25 000 dolarů a dvouměsíční distanc, jenž mu byl později zkrácen na tři týdny, když přislíbil, že bude chodit ke sportovnímu psychologovi.

"ATP po mně chtěla, abych si nechal pomoci od psychologa, a já to udělal. Bylo to vlastně v pohodě, trochu jsem si odpočinul a strávil víc času s rodinou a přítelkyní," uvedl Kyrgios po nedělním triumfu v exhibiční lize IPTL s týmem Singapore Slammers.

"Samozřejmě bych raději suspendován nebyl, ale dalo mi to čas na přemýšlení a možnost analyzovat, v čem se musím zlepšit," řekl Kyrgios, jenž letos vyhrál své první tři turnaje. "Takže se dá na ten distanc koukat také tak, že jsem díky němu strávil víc času s lidmi, které mám rád, a také jsem hodně trénoval, takže jsem se dobře připravil na sezonu 2017," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články