Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finále Turnaje mistrů nabídne souboj Murray vs. Djokovič

Londýn – Fanoušci skvělého tenisu se mají na co těšit, ve finále londýnského turnaje mistrů na sebe narazí dvě největší hvězdy současného mužského tenisu - Andy Murray a Novak Djokovič. V semifinále světová jednička Murray zvládla dramatické koncovky tie-breaků druhého a třetího setu a po obratu v zápase proti Milosi Raonicovi postoupila po sadách 5:7, 7:6 a 7:6 poprvé v kariéře do finále závěrečného turnaje sezony. Djokovič si poradil s Keiem Nišikorim z Japonska dvakrát 6:1.

Andy Murray
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Murray, jenž v předchozích třech letech na Turnaji mistrů ztroskotal v semifinále, zdolal Raonice podeváté ve dvanáctém vzájemném duelu a svou vítěznou sérii na okruhu ATP protáhl na 23 zápasů. Rok ukončí poprvé v kariéře na místě světové jedničky, pokud Djokoviče ve finále porazí. Srb, jehož z tenisového trůnu sesadil před dvěma týdny, se může do čela žebříčku vrátit, pokud na Turnaji mistrů popáté v řadě a celkově pošesté vyhraje.

Devětadvacetiletý Skot měl v duelu s Raonicem namále, když o čtyři roky mladší Kanaďan vyhrál první set a ve druhém se brzy ujal vedení. Murray ale dokázal vyrovnaný duel zachránit a nakonec v nejdelším třísetovém zápase na Turnaji mistrů v historii uspěl. V tie-breaku třetího setu jeden mečbol odvrátil a svůj čtvrtý proměnil po třech hodinách a 38 minutách hry.

"Nečekal jsem, že budu hrát tak dlouho s někým, kdo má servis jako Milos. Byl to jeden z nejtěžších zápasů v hale, jaké jsem kdy odehrál," řekl po utkání na kurtu Murray a přiznal, že už je unavený. "Za posledních pár měsíců jsem toho odehrál hrozně moc," dodal Skot, jenž na předchozích třinácti turnajích včetně olympijských her hrál dvanáctkrát finále. V osmi z nich uspěl.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:

Dvouhra - semifinále: A. Murray (1-Brit.) - Raonic (4-Kan.) 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9), Djokovič (2-Srb.) - Nišikori (5-Jap.) 6:1, 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články