Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Po úspěšné sezoně přišel rozchod. Plíškovou už nebude trénovat kouč Vaněk

Praha - Další česká ženská tenisová hvězda je bez trenéra. Po Petře Kvitové nového kouče bude hledat také Karolína Plíšková. Světová šestka se totiž rozešla s Jiřím Vaňkem, pod jehož vedením letos postoupila do finále US Open. Informaci přinesly listy MF Dnes, Lidové noviny a Sport.

Karolína Plíšková s trenérem Jiřím Vaňkem
zdroj: Reuters autor: EDGAR SU

"Nedohodli se na pokračování spolupráce," citují deníky mluvčího fedcupového týmu Karla Tejkala.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková trénovala pod vedením Vaňka od předloňského Wimbledonu. Od té doby získala pět turnajových vavřínů a osmkrát hrála finále včetně zářijového US Open. Po něm byla chvilku i světovou pětkou a v říjnu si poprvé zahrála Turnaj mistryň.

O víkendu byla jednou z hlavních postav českého týmu ve finále Fed Cupu ve Francii, kde tenistky zvítězily 3:2 a dokonaly hattrick.

Začala mi dovolená, otázku nového trenéra budu řešit po ní," uvedla Plíšková před odletem na Mauricius. Aktuálně je bez kouče stejně jako Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se letos po Australian Open rozešla po sedmi letech s Davidem Kotyzou a pak krátce trénovala s Františkem Čermákem.

Trenéra v tomto roce vyměnila celá česká špička. Vedle Plíškové a Kvitové také Tomáš Berdych, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Jiří Veselý a Lukáš Rosol.

Je nám líto, video expirovalo.
Také Plíšková mění trenéra, spolupráce s Vaňkem končí
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články