Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová postoupila v Lucemburku bez potíží do semifinále, Allertová končí

Lucemburk – Na kurtu strávila necelou hodinu a mohla se radovat z postupu do semifinále. Nasazená jednička Petra Kvitová na turnaji v Lucemburku ve čtvrtfinálovém souboji smetla osmou nasazenou Švédku Johannu Larssonovou a po setech 6:2 a 6:0 se dostala mezi nejlepší čtyři. Stejný počin se nepovedl Denise Allertové, která nestačila na třetí nasazenou Nizozemku Kiki Bertensovou, se kterou prohrála za 55 minut 0:6, 4:6.

Jedenáctá hráčka světového žebříčku Kvitová si zahraje o postup do finále turnaje WTA letos potřetí, vítězství slavila na začátku října ve Wu-chanu. Semifinále hrála i na olympijských hrách, kde nakonec získala bronz.

Ve čtvrtém vzájemném zápase s Larssonovou si sice Kvitová prohrála první dvě podání, mrzet ji to ale tentokrát nemuselo. Soupeřka totiž nedokázala udržet svůj servis ani jednou v celém utkání a ani napočtvrté na Kvitovou nestačila.

V semifinále se dvojnásobná wimbledonská vítězka utká s Lauren Davisovou. Americká kvalifikantka, jež ve druhém kole vyřadila Kristýnu Plíškovou, udolala ve třech setech Němku Andreu Petkovicovou.

Allertová po kanáru v prvním setu sice ve druhé sadě vedla 4:3, v následujících třech hrách ale získala jen dva fiftýny. Jejím nejlepším letošním výsledkem zůstává zářijové semifinále v Taškentu.

Třiadvacetiletá Allertová, která v předchozím duelu s krajankou Terezou Smitkovou odvrátila tři mečboly, prohrála s o rok starší soupeřkou i druhý vzájemný zápas. Aktuálně sté hráčce světa Bertensové, jež je na žebříčku o 78 míst výše, podlehla i loni v Hobartu.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Kvitová (1-ČR) - Larssonová 6:2, 6:0, Bertensová (3-Niz.) - Allertová (ČR) 6:0, 6:4, Niculescuová (Rum.) - Wozniacká (2-Dán.) bez boje, Davisová (USA) - Petkovicová (Něm.) 2:6, 7:5, 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články