Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Djokovič se po vyřazení z Ria odhlásil z turnaje v Cincinnati

Cincinnati (USA) - Novak Djokovič se po překvapivě brzkém vyřazení z olympijského turnaje v Riu de Janeiro odhlásil z turnaje v Cincinnati. Podnik v americkém státu Ohio je posledním z kategorie Masters na okruhu ATP, který současná světová jednička ještě nevyhrála, Djokovič zde pětkrát prohrál ve finále.

Zklamaný Novak Djokovič po vyřazení na OH v Riu de Janeiro
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

"Je mi líto, ale letos nemůžu v Cincinnati hrát. Mám zranění, které se vrací, letošní náročný kalendář si vybírá svou daň. Hrál jsem mnoho zápasů a musím si odpočinout, abych se doléčil," uvedl Djokovič. Dodal však, že v budoucnu se do Cincinnati chce vrátit, aby i poslední zbývající turnaj Masters vyhrál.

Pro Srba skončila letos olympiáda nečekaně brzy. Djokovič nejprve vypadl v prvním kole singlu, když ho ve dvou setech přehrál Argentinec Juan Martín del Potro. S Nenadem Zimonjičem pak ve čtyřhře došel jen do druhého kola. Jedinou olympijskou medailí nejúspěšnějšího tenisty současnosti tak zůstává bronz z Pekingu 2008.

Djokovič se dostal na posledních patnácti turnajích Masters čtrnáctkrát do finále. V Cincinnati, kde se bude hrát příští týden, by měl místo turnajové jedničky zaujmout Brit Andy Murray. Do Ohia se chystá Tomáš Berdych, poprvé pod vedením nového kouče Chorvata Gorana Ivaniševiče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články