Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Riskovat a mít i štěstí, říká Rosol před duelem s Tsongou

Třinec – Český daviscupový tým vstoupí do čtvrtfinále nejprestižnější tenisové soutěže týmů. Jako první se třineckým divákům představí Lukáš Rosol, jehož soupeřem bude desátý hráč žebříčku ATP Jo-Wilfried Tsonga. Český tenista věří, že favorizovaného Francouze dokáže opět zaskočit. Poslední vzájemný duel totiž loni ve Vídni vyhrál. 

Lukáš Rosol
zdroj: ČT sport autor: Pavel Lebeda

Vyprodaná Werk Arena, domov třineckých hokejistů, požene české reprezentanty vstříc postupu mezi nejlepší čtyři mužstva starého kontinentu. Rosol se v rámci Davis Cupu utká s Tsongou podruhé. Předchozí duel z roku 2014 však jednoznačně prohrál a získal jen sedm gamů.

"Bilanci s ním mám negativní, ale na tu moc nehraju. V posledním zápase jsem vyhrál a ukázalo to, že se i s takovým hráčem dá hrát a je možné všechno. Jsme v domácím prostředí a to by nám mohlo přinést výhodu," řekl Rosol po losu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosol vyzve na úvod čtvrtfinále DC s Francií Tsongu

S Tsongou třikrát prohrál a porazil ho jen během halového turnaje ve Vídni. "Hráči světové desítky drží stabilněji vyšší úroveň zápasů na turnajích. My, hráči třeba mezi třicítkou až stovkou, máme větší výkyvy. Oni hrají holt líp a v důležitých situacích se rozhodují jako šampioni," porovnával Rosol.

Třicetiletý rodák z Brna si uvědomuje, že pokud chce Tsongu zdolat, musí hrát na hranici svých schopností. "Riskovat a mít i štěstí," naznačil svůj herní plán. Na francouzského tenistu se připraví i po taktické stránce. Prohlédne si záznamy vzájemných zápasů a zabrousí i do svého deníku.

"Mám tam zapsané poznámky - slabiny soupeře, co bych mohl hrát a na co si dát pozor," prozradil Rosol, že si vede o soupeřích záznamy. "Pokud se zápasy opakují, tak čerpám ze starších údajů," doplnil.

Duel Česka s Francií budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření

Po tragických událostech v Nice budou daviscupovému utkání Česka s Francií v Třinci věnována zvýšená bezpečnostní opatření. Pro Radio Impuls to uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý s tím, že zvyšovat stupeň teroristické hrozby není namístě. Žádné informace o nebezpečí nemá.

"My samozřejmě tu tragickou událost vnímáme velmi citlivě. Jsme připraveni reagovat na jakýkoli vývoj, který by ovlivnil vývoj v České republice. V současné době budou posíleny hlídky zejména na mezinárodních letištích v České republice. Policisté se budou zaměřovat také na festivaly a místa, kde se koncentruje větší počet lidí," uvedl Tuhý.

O Tsongovi je dobře známo, že má skvělý servis a forhend, proto má nyní 78. hráč světa Rosol u Francouze poznámku o slabším bekhendu. "Zkusím přes něj najít cestu. Musím využít těch pár šancí, které přijdou, a tím se může zápas otevřít," pokračoval.

V Třinci cítí, že každým dnem lépe servíruje a je dobře připraven, stejně jako jednička týmu Jiří Veselý. "Udělali jsme maximum a věřím, že kapitána (Jaroslava Navrátila, pozn. redakce) s Jirkou nezklameme," dodal Rosol, který má v daviscupové dvouhře bilanci 9:8.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články