Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Garciaová kralovala ve Štrasburku, Wawrinka se činil v Ženevě

Ženeva / Štrasburk - Tenisový turnaj ve Štrasburku ovládla domácí Caroline Garciaová. Ve finále zvítězila nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou 6:4, 6:1 a získala druhý titul v kariéře. Dobrou formu před French Open prokázal v Ženevě obhájce titulu z Paříže Stanislas Wawrinka. Světová čtyřka, která v semifinále vyřadila českého hráče Lukáše Rosola, si ve finále poradila s Marinem Čiličem z Chorvatska za dvě hodiny 6:4 a 7:6.

Caroline Garciaová
zdroj: ČTK/AP/Lynne Sladky

Dvaadvacetiletá Francouzka si v generálce na Roland Garros zahrála čtvrté finále na okruhu WTA a navázala na předloňský triumf z Bogoty. V semifinále svedla náročnou bezmála tříhodinovou bitvu s krajankou Virginií Razzanovou, zatímco Lučičová-Baroniová v pátek smetla dvakrát 6:1 jinou Francouzku Kristinu Mladenovicovou. Ve finále však Garciaové síly nechyběly.

V prvním setu vedla už 5:1, ale pak si dvakrát prohrála podání a musela o výhru ještě zabojovat. Druhou sadu ovládla jednoznačně. Chorvatku, která je v žebříčku na 66. místě o jedenáct příček níže, zdolala i ve čtvrtém vzájemném duelu. Čtyřiatřicetileté Lučičové-Baroniové nevyšlo ani druhé štrasburské finále. V roce 1997 podlehla v boji o titul německé legendě Steffi Grafové. Z pěti finálových účastí má dál tři triumfy. 

Čtrnáctý titul pro Wawrinku

Wawrinkovi stačil k zisku úvodní sady jediný brejkbol, ve druhé ale prohrával s Čiličem už 1:4. Dokázal však odvrátit šest brejkbolů a ve zkrácené hře uspěl 13:11. Den před startem Roland Garros, kde bude obhajovat loňský triumf a v prvním kole narazí opět na Rosola, si připsal čtrnáctý titul v kariéře. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články