Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová dostala pro Madrid zelenou, z nového kouče je nadšená

Praha - Petra Kvitová odletěla do Madridu, kde bude příští týden obhajovat titul. Její start nebyl jistý, protože od turnaje ve Stuttgartu měla bolavý břišní sval. Ve středu absolvovala vyšetření v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře. "A ten mi povolil hrát. Měla jsem velkou radost," řekla světová šestka, která je spokojená s angažováním nového kouče Františka Čermáka. V Madridu by ráda navázala na výkony z Německa.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Julio Cortez

Minulý týden hrála Kvitová poprvé poté, co povýšila Čermáka z role sparingpartnera na kouče a předváděla nejlepší tenis v sezoně. "Bylo to super od prvního kola, takže jsem spokojená. Hra byla na dobré úrovni," řekla.

Po nevydařeném začátku roku si Kvitová, která po Australian Open ukončila sedmiletou spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou, zvedla náladu. Byla ráda, že se jí vyplatila dvoutýdenní příprava na antuce před cestou do Stuttgartu. "Cítila jsem se dobře. Věděla jsem, že mám natrénováno a zápasy to potvrdily," řekla.

V hale ve Stuttgartu mimo jiné vyhrála ze tří mečbolů nad Rumunkou Monicou Niculescuovou a porazila světovou trojku Španělku Garbiňe Muguruzaovou. "To byl větší skalp, ale oba zápasy mi hodně daly. Musela jsem takticky hrát úplně něco jiného, musela jsem předvádět jiný tenis a myslím, že jsem to zvládla super," pochvalovala si.

Proti Niculescuové předvedla 61 náběhů k síti. Předtím nikdy takhle aktivně nehrála. "Bez toho bych určitě nevyhrála. A na síti jsem se cítila jako ryba ve vodě," smála se. I do budoucna plánuje hrát aktivněji k síti. "Záleží na soupeřce, ale na trávu to určitě bude jedna z taktických možností. Zapojit volej či kraťas bude dobrá varianta do hry," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

zdroj: ČT4

Pro častější voleje se rozhodla ještě předtím, než angažovala Čermáka. Bývalý deblista jí ale může v nábězích k síti hodně pomoct. "Tím je to o to lehčí. Vysvětlí mi princip a je to trochu jednodušší," uvedla šestadvacetiletá hráčka.

Čermák podle Kvitové zvládá roli trenéra perfektně. "Nevletěl na mě hned se svou vizí, ale propracovává se do toho pomalu a společně," ocenila. Čermákovo angažování se promítlo pozitivně do její hry i proto, že vyřešila otázku kouče a už nečelila neustálým dotazům, kdy si někoho sežene. "Trošku se mi ulevilo a mám to v klidu," řekla vítězka Turnaje mistryň z roku 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články