Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kvitová přešla v Číně přes Gavrilovovou

Wu-chan (Čína) - Petra Kvitová začala vítězně cestu za obhajobou titulu v čínském Wu-chanu, ale s Darjou Gavrilovovou měla plné ruce práce. Turnajová trojka porazila Rusku ve 2. kole až po boji 6:3, 4:6 a 7:5. Příští soupeřkou Kvitové bude Italka Roberta Vinciová.

Kvitová měla s Gavrilovovou (37. v žebříčku WTA) problémy od prvních míčů. Prohrávala 0:2, ale úvodní set otočila a získala. Ve druhé sadě dvakrát dokázala smazat ztrátu servisu, potřetí však už neuspěla a sadu ztratila. V rozhodujícím setu Kvitová po dvojchybě prohrávala 3:5 a Gavrilovová, letošní přemožitelka Lucie Šafářové na turnaji v Torontu, podávala na vítězství. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová však vyhrála osm z devíti výměn, srovnala na 5:5 a pak přidala i další dvě hry. Zápas ukončila při druhém mečbolu.

"Jsem ráda, že jsem po roce zpět, a děkuju za podporu a že jste vydrželi," roztleskala Kvitová po půl desáté večer čínského času fanoušky v rozhovoru na dvorci. A slíbila: "Zkusím určitě titul obhájit. Udělám, co bude v mých silách." Výhrou se Kvitová přiblížila účasti na Turnaji mistryň v Singapuru, který si teoreticky po turnaji ve Wu-Chanu může zajistit.

Osmifinálovou soupeřkou Karolíny Plíškové bude Ukrajinka Elina Svitolinová, která ve 2. kole porazila Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:4, 6:2. Turnajová osmička Plíšková dosud hrála se Svitolinovou dvakrát a vždy zvítězila. Barbora Strýcová, která v pondělí přešla přes Marii Šarapovovou po velkém boji a skreči ruské tenistky, bude o postup do čtvrtfinále hrát s Američankou Coco Vandewegheovou. S ní se utkala v lednu v Aucklandu a porazila ji ve dvou setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články