Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Raonic a Tsonga se dočkali prvního letošního titulu

Petrohrad/Méty - Kanadský tenista Milos Raonic získal v Petrohradu první titul v sezoně. Devátý muž světového žebříčku, který byl v Rusku nasazen jako číslo dvě, sice ve finále poprvé na turnaji ztratil set, Portugalce Joaa Sousu ale porazil 6:3, 3:6, 6:3. Souboj dvou Francouzů o titul na domácím turnaji Métách vyhrál třetí nasazený Jo-Wilfried Tsonga, když zdolal turnajovou dvojku Gillese Simona 7:6, 1:6, 6:2. I on se letos na okruhu ATP radoval poprvé.

Jo-Wilfried Tsonga
zdroj: ČTK/AP autor: Theron Kirkman

Čtyřiadvacetiletý rodák z Černé Hory Raonic uspěl při svém druhém letošním finálovém startu a získal sedmý titul v kariéře. Na rozšíření sbírky čekal od loňského triumfu ve Washingtonu. Sousa, jenž svou jedinou trofej získal v roce 2013 v Malajsii, vyšel naprázdno i ve třetím letošním finále.

Tsonga získal na turnaji v Metách potřetí titul

Tsonga potvrdil, že se mu proti Simonovi daří a v desátém vzájemném zápase oslavil sedmé vítězství. Úvodní set získal ve zkrácené hře, ve druhé ale zcela odpadl. Simon, jenž v Métách triumfoval v letech 2010 a 2013, šel rychle do vedení 5:0 a s přehledem zápas vyrovnal.

V rozhodující sadě ale Tsonga opět zabral a po dvou hodinách a 18 minutách proměnil při soupeřově podání druhý mečbol. Oba třicátníci tak nyní mají vyrovnané bilance. Na kontě mají letos po jednom titulu, v kariéře jich nasbírali shodně dvanáct.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články