Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Berdych vyřadil v Cincinnati Bellucciho a je v osmifinále

Cincinnati - Tomáš Berdych vstoupil do turnaje Masters v Cincinnati hladkým vítězstvím. Brazilce Thomaze Bellucciho porazil 6:2, 6:3 a postoupil do osmifinále. Bellucci předtím vyřadil jiného českého tenistu Jiřího Veselého. Za obhajobou titulu zdárně vykročil Švýcar Roger Federer, šestinásobný vítěz turnaje zdolal Španěla Roberta Bautistu dvakrát 6:4.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Riccardo De Luca

Na světovou šestku Berdycha však nestačil. I když nejlepší český tenista v minulém týdnu nezahájil dobře přípravu na US Open a prohrál v Montrealu hned úvodní zápas s Američanem Donaldem Youngem, v Cincinnati si zatím vede dobře.

Belluccimu, 33. hráči žebříčku ATP, Berdych odvrátil šest ze sedmi brejkbolů a o servis přišel až za stavu 5:1 ve druhém setu. Jeho příštím soupeřem bude vítěz utkání mezi Samem Querreym z USA a Španělem Tommym Robredem.

Z ženského turnaje v Cincinnati se odhlásily dvě bývalé světové jedničky: druhá nasazená Ruska Maria Šarapovová, která v posledních týdnech laborovala se zraněním pravé nohy, i Venus Williamsová. Domácí tenistku postihlo necelé dva týdny před US Open virové onemocnění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články