Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nadějná Martincová překvapila ve Florianópolisu Tomljanovičovou

Florianópolis/Atlanta - Tereza Martincová si ve Florianópolisu zahraje poprvé v kariéře čtvrtfinále turnaje WTA Tour. V utkání 2. kola dvacetiletá Češka vyřadila druhou nasazenou Alju Tomljanovičovou z Chorvatska, kterou porazila 6:1, 4:6, 6:1. Na turnaji v Atlantě pak Radek Štěpánek postoupil do druhého kola po výhře 6:2, 6:2 nad neznámým Američanem Christopherem Eubanksem. V boji o čtvrtfinále čeká českého veterána další domácí hráč, tentokrát však největší favorit John Isner.

Martincová zaznamenala na antuce v Brazílii největší úspěch kariéry poté, co v minulých týdnech marně bojovala v kvalifikacích o postup do hlavní soutěže na turnajích v Bukurešti a Baku. Díky bodovému zisku se však poprvé v kariéře dostala do druhé stovky žebříčku a ve Florianópolisu startuje jako 199. hráčka světa.

V prvním kole zdolala mladá Češka nizozemskou hráčku z kvalifikace Quirine Lemoineovou a zaznamenala druhé vítězství na WTA Tour v kariéře. Dnes zaskočila favorizovanou Tomljanovičovou, která je v žebříčku o 129 míst výš. Tenistce, jež si loni zahrála osmifinále Roland Garros, vzala osmkrát podání a vyřadila ji za hodinu a 42 minut.

O semifinále se Martincová utká s turnajovou pětkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ze Spojených států, deblovou spoluhráčkou Lucie Šafářové.

Štěpánka čeká Isner

Šestatřicetiletý Štěpánek vyhrál zápas se soupeřem, jehož ani neregistruje světový žebříček, za 71 minut. Český daviscupový reprezentant startuje na turnaji na základě chráněného rankingu po zranění, devatenáctiletý Eubanks zase dostal divokou kartu od pořadatelů.

V druhém kole se Štěpánek utká s nejvýše nasazeným Isnerem, s nímž má pozitivní zápasovou bilanci 3:1. Poté, co minulý týden vypadl ve čtvrtfinále v Bogotě s Chorvatem Ivem Karlovičem, se tak český tenista opět střetne s více než dvoumetrovým hráčem s dělovým podáním.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články