Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Istomin a vycházející hvězda Bencicová ovládli generálky na Wimbledon

Eastbourne/Nottingham (Velká Británie) - Osmnáctiletá tenistka Belinda Bencicová proměnila na turnaji v Eastbourne třetí finálový start v zisk premiérového titulu v kariéře. Švýcarská hráčka v generálce na Wimbledon zdolala devátou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou 6:4, 4:6, 6:0. Denis Istomin z Uzbekistánu se v Nottinghamu rovněž dočkal prvního titulu v kariéře. Osmadvacetiletý rodák z Orenburgu porazil ve finále dvanáctého nasazeného Sama Querreyho z USA 7:6, 7:6.

Belinda Bencicová
zdroj: Reuters

Bencicová, jež letos hrála o titul na trávě v Hertogenboschi a vloni na tvrdém povrchu v čínském Tchien-ťinu, přehrála bývalou světovou dvojku v prvním vzájemném duelu za dvě hodiny a 12 minut.

V rozhodujícím setu soupeřce nepovolila ani jeden game a v šesté hře proměnila první mečbol. Radwaňská, která v osmifinále vyřadila Karolínu Plíškovou, usilovala v Eastbourne o druhý titul po triumfu v roce 2008.

Dvaadevadesátý hráč světového žebříčku Istomin získal turnajové prvenství ve svém třetím finálovém duelu v životě. První tie-break vyhrál hladce 7:1, ale ve druhém zápas směřoval do třetího setu, protože Querrey vedl už 5:1. Istominovi se však podařil obrat a po výhře 8:6 slavil titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články