Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šafářová po postupu do semifinále: Doufám, že to ještě nekončí

Paříž – Před rokem postoupila tenistka Lucie Šafářová ve Wimbledonu poprvé do grandslamového semifinále a pak říkala, jak to ve spojení s jejím jménem hezky zní. Tentokrát se dostala mezi nejlepší čtyři i na Roland Garros. "Musím říct, že si na to budu ráda zvykat," usmála se Šafářová po výhře na pařížské antuce nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou 7:6 a 6:3.

Slavící Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: David Vincent

Před zápasem s Muguruzaovou se přitom Češce hůře usínalo. Byla totiž plná emocí z výhry nad obhájkyní titulu Ruskou Marií Šarapovovou. "To se nestává každý den. Měla jsem spoustu myšlenek a emocí, takže to byl náročný spánek," řekla Šafářová. O co později usnula, o to dříve se ráno probudila. "Už v šest ráno. Ale když jsem nastoupila na kurt, tak adrenalin a vůle zvítězit byla obrovská," řekla.

Dokázala se vypořádat s odhodláním mladé soupeřky i větrem, který se točil na kurtu, a za necelé dvě hodiny si zakřičela radostí. "Je to krásné. Neočekávala jsem, že bych se mohla dostat takhle daleko, ale doufám, že to ještě nekončí," řekla.

Znovu zvládla velké momenty. Popáté v turnaji vyhrála zkrácenou hru a bylo vidět, jak roste její sebedůvěra. "Jde to ruku v ruce. Když to začnu zvládat na začátku, tak si pak říkám, že to zvládnu znovu, když se v situaci ocitnu opět," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářová se na French Open probojovala do semifinále

Cestou z kurtu slyšela mnoho gratulací. Od hráček, od trenérů a také od bývalých hvězd tenisu. Třeba od krajanky Jany Novotné, Američanky Lindsay Davenportové či Belgičanky Kim Clijstrsové. "Je příjemné, když bývalí hráči, které respektuju, přijdou a řeknou, že jsem hrála výborně. Toho si moc cením," řekla Šafářová.

Už v šatně se potkala se svou čtvrteční semifinálovou soupeřkou Srbkou Anou Ivanovičovou, která své čtvrtfinále zvládla vyhrát o něco rychleji. "Pogratulovaly jsme si navzájem. Vycházíme spolu úplně v pohodě," řekla Šafářová.

Ivanovičová už má z velkých zápasů zkušenosti. Roland Garros před sedmi lety vyhrála, ale i Šafářová věří, že zvládne semifinále lépe než loni v All England Clubu proti Petře Kvitové. "Už jsem tam jednou stála a nebudu překvapená z tolika nových věcí. Nervózní budu, ale do zápasu můžu jít uvolněněji," doufala.

Den před semifinále ještě čeká Šafářovou čtvrtfinále čtyřhry. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s kterou vyhrály letošní Australian Open, se utkají s nejvýše nasazenými Švýcarkou Martinou Hingisovou a Saniou Mirzaovou z Indie. "Čtvrtfinále na grandslamu v deblu je hezké a máme tam cíle, ale teď jsem v semifinále singla a pošetřila bych ráda síly," připustila Šafářová, o skreči debla ale v žádném případě neuvažovala. "Snad to bude ve dvou setech," dodala.

Po postupu do semifinále musí Šafářová v Paříži snést jednu věc, kterou moc nemusí. Dál bude snídat ovesnou kaši. "Už ji nemůžu ani vidět. Už se tak netěším, až se vzbudím na snídani, ale dodržuju to," rozesmála se, ale souhlasila, že by jí vlastně vůbec nevadilo, kdyby měla stejnou snídani mít ještě další čtyři dny. To by totiž znamenalo, že postoupila do finále. "To bych si to dala s radostí," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články