Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veselý, Štěpánek nebo Tipsarevič. Challenger v Prostějově se blíží

Prostějov - Jedenáct tenistů ze světové stovky žebříčku ATP by se mělo objevit v příštím týdnu na challengeru v Prostějově. Turnajový pavouk dostane definitivní podobu v sobotu večer na základě výsledků grandslamového Roland Garros. Nejblíže z Čechů, kteří startují v Paříži, má k účasti v Prostějově Jiří Veselý. Po vyřazení v prvním kole dvouhry už pokračuje jen v deblu.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Marc Müller

Právě obhájci titulu Veselému pořadatelé rezervují jednu ze čtyř volných karet. Druhou má připravenou daviscupový reprezentant Lukáš Rosol. "Naopak Radek Štěpánek se vzhledem ke svému žebříčkovému postavení do turnaje vešel bez karty a potřebovat ji zřejmě nebudou ani Adam Pavlásek a Jan Hernych," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Ze zahraničních hvězd jsou pořadatelé předběžně domluveni se Srbem Jankem Tipsarevičem, jehož ale trápí svalové zranění a start potvrdí jeho manažer až v sobotu. Volnou kartu organizátoři drží 23. hráči světa Pablu Cuevasovi z Uruguaye. Ve čtyřhře by měla v případě účasti patřit k favoritům dvojice Štěpánek, Veselý. Kartu do kvalifikace dostane jedna z mladých nadějí Patrik Rikl.

Je nám líto, video expirovalo.
Na challengeru v Prostějově bude hrát Veselý nebo Štěpánek

Z přihlášených je zatím nejvýše postaveným v žebříčku Michail Kukuškin z Kazachstánu (58. ATP). Před sobotním finálových zápasem se uskuteční exhibice ve čtyřhře mezi českým párem Jiří Novák, Karel Nováček a slovenskou dvojicí Miloslav Mečíř, Karol Kučera. Pořadatelé se před finále oficiálně rozloučí s trojnásobným vítězem prostějovského challengeru Janem Hájkem, který zanechal aktivní činnosti.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články