Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Srbská tenistka Jankovičová je opět v čele žebříčku, Rumunka Cirsteaová získala první titul

Stuttgart/Taškent - Srbská tenistka Jelena Jankovičová oslavila návrat na první místo světového žebříčku triumfem na turnaji ve Stuttgartu. Ve finále dnes porazila Naděždu Petrovovou z Ruska 6:4 a 6:3 a může se těšit buď na finanční prémii 100.000 dolarů, nebo luxusní vůz Porsche 911. Osmnáctiletá rumunská tenistka Sorana Cirsteaová vyhrála poprvé v kariéře turnaj WTA. Ve finále v Taškentu dnes porazila o rok starší Němku Sabine Lisickou 2:6, 6:4 a 7:6.

Jelena Jankovičová
zdroj: ČTK/AP

Jankovičová, které návrat do čela světového žebříčku zajistilo vyřazení Američanky Sereny Williamsové ve 2. kole, získala třetí letošní titul. Srbská tenistka si nyní může vybrat, zda si ze Stuttgartu odveze finanční odměnu nebo porsche. "Jsem znovu světovou jedničkou, vyhrála jsem dva turnaje za dva týdny, opravdu se mi teď daří," připomněla Jankovičová nedávné vítězství v Pekingu.

"Jsem na sebe pyšná. Hraju sebevědomě a předváděla jsem tady opravdu dobrý tenis," řekla Jankovičová. "Každý den cítím, že jsem lepší a lepší. Jsem sice unavená, ale ne psychicky. Naopak jsem hladová a chci být světovou jedničkou i na konci roku," dodala.

Petrovová nedokázala zopakovat výkon z roku 2006, kdy ve Stuttgartu vyhrála. Ve čtyřhře se Květě Peschkeová s Rennae Stubbsovou nepodařilo obhájit loňský titul. Ve finále nejvýše nasazený česko-australský pár nestačil na dvojici Anna-Lena Grönefeldová a Patty Schnyderová, které podlehla po setech 2:6 a 4:6. 

Cirsteaová si o titul zahrála podruhé, loni v Budapešti nestačila na Gisele Dulkovou. Za vítězství inkasovala prémii 23 tisíc dolarů.

Lisická, která v semifinále vyřadila čínskou turnajovou jedničku Pcheng Šuaj, nastoupila ke svému prvnímu finále na okruhu WTA. Jejím dosavadním nejlepším výsledkem byla letošní účast v semifinále v Cincinnati.

Výsledky:

Dvouhra - finále:

Stuttgart: Jankovičová (2-Srb.) - Petrovová (Rus.) 6:4, 6:3. 

Taškent: Cirsteaová (3-Rum.) - Lisická (4-Něm.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále (Stuttgart):

Grönefeldová, Schnyderová (Něm./Švýc.) - Peschkeová, Stubbsová
(1-ČR/Austr.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články