Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Murray na antuce překvapivě lehce vyzrál na Nadala

Madrid - Andy Murray porazil poprvé na antuce Rafaela Nadala a po vítězství 6:3, 6:2 získal v Madridu svůj druhý titul za sebou. Nadal ve světovém žebříčku opustí elitní pětku, když ze čtvrtého místa spadne až na sedmé.

Andy Murray
zdroj: ČTK/AP autor: Paul White

Sedmadvacetiletý Skot v pondělí v Mnichově ukončil desetileté čekání na první titul z antuky a životní týden završil dnes, kdy vybojoval 33. trofej v kariéře. Nadal ve snaze popáté vyhrát madridský turnaj Masters porazil i Tomáše Berdycha v sobotním semifinále, ale proti Murraymu neměl šanci.

Po šesti prohrách na antuce třetí hráč světového žebříčku poprvé Nadala zdolal a vzájemnou bilanci upravil na 6:15. "Odehrál jsem dobrý zápas. Dělal jsem málo chyb a hrál mu druhý servis do forhendu a tím ho dostal do pohybu. Taky jsem zvládnul výborně kritické chvíle," řekl Murray.

Na otázku, zda bude za dva týdny patřit k favoritům antukového grandslamu v Paříži, zavrtěl hlavou. "Nemyslím si to. Ale jestli budu hrát takhle, budu mít šanci. Už minulé roky jsem hrál na Roland Garros slušně - byl dvakrát v semifinále a několikrát ve čtvrtfinále. Každopádně loni jsem ještě nebyl připravený tento turnaj vyhrát," uvedl.

Dvouhra - finále:

Murray (2-Brit.) - Nadal (3-Šp.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články