Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tipsarevič překonal nádor a už zase vítězí

Houston – Sedmnáct měsíců bojoval srbský tenista Janko Tipsarevič s nezhoubným nádorem v noze, nakonec ale zákeřnou nemoc překonal, vrátil se na kurt a hned si připsal i první vítězství na okruhu ATP od října 2013. Bývalý osmý hráč žebříčku v úvodním kole antukového turnaje v Houstonu nejdříve odvrátil dva mečboly a následně slavil vítězství nad Brazilcem Guilhermem Clezarem.

Třicetiletý Tipsarevič si před dvěma týdny v Miami poprvé zahrál soutěžní zápas - ve čtyřhře s Novakem Djokovičem však neuspěli. V Houstonu v úterý strávil na kurtu dvě hodiny a 38 minut bez viditelných zdravotních potíží. Clezara přehrál 6:4, 3:6 a 7:6.

"Ani mi nepřišlo, že jsem tak dlouho nehrál. Potřeboval jsem vyhrát, ale nijak zvlášť si nevěřil. I když odvrátit mečbol vítězným forhendem na lajnu asi ukazuje opak," usmíval se. "Kdybych nevyhrál, hodně by mě to mrzelo," dodal Tipsarevič.

Šťastný konec Tipsarevičova příběhu však nemusí být definitivní. Lékaři prý nemohou rodákovi z Bělehradu zaručit, že se nádor neobjeví znovu. V tom případě by musel s tenisem skončit, jelikož třetí operace už možná není.

"Můj život nebude v ohrožení, ale tenis už nebudu moci hrát. V podstatě při druhé operaci mi vzali 80 procent chodidla. Proto všechno trvalo tak dlouho," řekl Tipsarevič, vítěz čtyř turnajů ATP ve dvouhře a člen vítězného týmu v Davis Cupu v roce 2010.

O čtvrtfinále si zahraje proti Santiagu Giraldovi z Kolumbie. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články