Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Berdych odvrátil čtyři mečboly a v Miami je v osmifinále

Miami – Téměř ztracený zápas otočil v Miami Tomáš Berdych. Osmý nasazený hráč odvrátil v utkání s Australanem Bernardem Tomicem hned čtyři mečboly a po výhře 6:7, 7:6 a 6:1 postoupil do osmifinále. Příštím soupeřem českého reprezentanta bude Francouz Gaël Monfils. Na turnaji překvapivě končí Rafael Nadal, kterého vyřadil jeho krajan Fernando Verdasco.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ZUMA

druhé sadě už prohrával 0:4 a pak postupně odvrátil čtyři mečboly. První dva za stavu 2:5, další o hru později a poslední při skóre 4:5. Tie-break druhého setu pak ovládl a v rozhodující třetí sadě už soupeři povolil pouze jeden game.

"Jsem strašně moc rád, že se ho povedlo otočit, o to je to daleko cennější. Byl to boj s podmínkami, sám se sebou, soupeř k tomu, takže to bylo nesmírně těžké utkání," citoval Berdycha Radiožurnál. Loňský semifinalista turnaje si k postupu pomohl deseti esy a 39 vítěznými údery. Tomice porazil i počtvrté v kariéře, tentokrát po dvou hodinách a 35 minutách.

S Monfilsem má Berdych pozitivní bilanci 4:1. Jediný vzájemný zápas s aktuální světovou devatenáctkou prohrál předloni na antukovém Roland Garros. Letos už Francouze bez větších problémů porazil na halovém turnaji v Rotterdamu.

O překvapení se v Miami postaral Fernando Verdasco. Ve španělském souboji vyřadil ve 3. kole krajana Rafaela Nadala, který tak neobhájí loňské finále, po setech 6:4, 2:6 a 6:3. "To je ohromná výhra nad jedním z nejlepších hráčů historie," řekl Verdasco. "Hrál jsem v důležitých momentech příliš nervózně," konstatoval Nadal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články