Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šafářová a Pavlásek nevyhráli proti USA ani jeden zápas a do finále nepostoupili

Perth (Austrálie) - Čeští tenisté na Hopmanově poháru podlehli Američanům 0:3 a do finále nepostoupí. V utkání s USA nejdříve prohrála Lucie Šafářová vyrovnanou bitvu se světovou jedničkou Serenou Williamsovou 3:6, 7:6 a 6:7 a Adam Pavlásek podlehl Johnu Isnerovi 6:7 a 4:6. Šafářová a Pavlásek poté prohráli v mixu dvakrát 3:6, což definitivně rozhodlo o tom, že do finále půjdou Američané na český úkor.

Šafářová měla blízko k první výhře nad Serenou Williamsovou, ale nakonec osmnáctinásobné grandslamové vítězce podlehla i podeváté v kariéře. "Byl to jeden z nejdelších a z nejtěsnějších zápasů, který jsem proti Sereně odehrála, ale bohužel to na výhru opět těsně nestačilo. Zápas jsem si určitě užila, večerní atmosféra byla parádní," citovaly Šafářovou servery iDnes.cz a Sport.cz.

Divákům obě hráčky nabídly nejlepší zápas turnaje. Tvrdé výměny zvedaly fanoušky ze sedadel, obě tenistky dobře podávaly a trefovaly vítězné míče. Po ztracené první sadě Šafářová vládla té druhé, vedla už 5:2, ale o hru později nevyužila setbol a o prodloužení zápasu rozhodla až v tie-breaku, který získala jasně 7:1.

Serena Williamsová: Lucie hrála fantasticky

V rozhodující třetí sadě si obě hráčky držely podání. První brejk se povedl Šafářové v jedenáctém gamu setu a za stavu 6:5 podávala na vítězství. Williamsová ale přidala na razanci, nepustila soupeřku k mečbolu a vynutila si tie-break. V něm dokázala Šafářová odvrátit po skvělé výměně, ve které maximálně riskovala, první mečbol, ale při druhém poslala míč do autu, což potvrdilo i "jestřábí oko".

"Lucie hrála fantasticky," ocenila Williamsová v rozhovoru na dvorci Šafářovou po bitvě, která trvala přes dvě a půl hodiny. "Já se nikdy nevzdávám, mám za ty roky kupu zkušeností a bojuju až do konce," dodala Američanka.

Dvacetiletý Pavlásek, až 239. hráč světa, který v minulém utkání porazil devatenáctého hráče žebříčku ATP Fabia Fogniniho, se o další překvapení nepostaral. Na drtivý servis Isnera (18. v pořadí ATP) nenašel odpověď. Hrál sice vyrovnaně, ale o první sadu přišel v tie-breaku a druhou po jediné ztrátě servisu ve třetí hře.

Z mixu exhibice

Ve smíšené čtyřhře se oba páry dobře bavily. Šafářová rozesmála publikum, když si před příjmem Isnerova servisu stoupla na stoličku podavače míčů. Češi v každém setu na začátku ztratili podání a už nedokázali stav zvrátit.

V prvním utkání dne Kanaďané porazili Itálii 2:1, ale prohraná smíšená čtyřhra je připravila o šanci na finále. Eugenie Bouchardová a Vasek Pospisil si připsali bezproblémové dvousetové výhry, ale závěrečný mix zvládl lépe pár Flavia Pennettaová, Fabio Fognini.

Výsledky tenisového Hopmanova poháru smíšených dvojic v Perthu

Kanada - Itálie 2:1

Bouchardová - Pennettaová 6:3, 6:4, Pospisil - Fognini 6:0, 6:3, Bouchardová, Pospisil - Pennettaová, Fognini 6:3, 3:6, 7:10.

USA - ČR 3:0

S. Williamsová - Šafářová 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (8:6), Isner - Pavlásek 7:6 (7:4), 6:4, S. Williamsová, Isner - Šafářová, Pavlásek 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články