Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ruská tenistka Safinová lehce dokráčela k vítězství na turnaji v Tokiu.

Tokio - Ruska Dinara Safinová si připsala vítězství na tenisovém turnaji v Tokiu, když ve finále přehrála krajanku Světlanu Kuzněcovovou ve dvou setech 6:1 a 6:3. Za triumf v asijském turnaji si dvaadvacetiletá Ruska připíše na konto 196 900 dolarů. Polepší si také v aktuálním žebříčku WTA, kde se z pátého posune na třetí místo. Přeskočí tak v bodovém hodnocení srbské duo Elena Dementěvová - Anna Ivanovičová.

Safinová prožívá mimořádně úspěšnou sezonu. Tokijský turnaj je její čtvrtou letošní výhrou na světovém turnaji. Ve finálovém klání uštědřila své soupeřce sedm es. Kuzněcovová sice bojovala o každý míč stejně jako při vítězném fedcupovém finále minulý týden ve Španělsku, na Safinovou to ale tentokrát nestačilo.

Sestra dalšího úspěšného ruského tenisty Marata Safina svůj první letošní titul slavila na květnovém zápase v Berlíně, kde porazila další Rusku Dementěvovou. Na severoamerickém kontinentu si poté rodačka z Moskvy připsala titul v Los Angeles a Montrealu. Na olympijském turnaji v Pekingu se znovu dostala mezi nejlepší dvě, ale na Jelenu Dementěvovou nestačila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články