Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych zkusí vyzrát na Djokovičovu dokonalost

Londýn - Tomáš Berdych má před sebou možná poslední zápas roku. Pokud si chce sezonu prodloužit, měl by na Turnaji mistrů porazit na závěr skupiny prvního hráče světa Srba Novaka Djokoviče, kterého označil za jednoho z nejlepších tenistů v historii s darem skvěle číst hru. "Je to vždy malý svátek, a když se to povede, tak to bude jenom super," uvedl Berdych. Náš web přinese z duelu od 15:00 podrobný on-line textový přenos.

Ilustrační foto

Djokovič je mužem na svém místě a opět ve vrcholné formě. Po triumfu ve Wimbledonu sice dva turnaje pokazil, ale v závěru sezony zase hraje bravurně. "Tenis umí neuvěřitelně. Takhle hrál loni i předtím, takhle to hraje pořád, to není, že by teď dělal něco jinak. Akorát to vybrousil do své dokonalosti a to je celé," řekl Berdych, jenž dosud v kariéře odehrál proti hráčům z čela žebříčku ATP 24 zápasů a vyhrál čtyřikrát.

Djokoviče v kariéře porazil jen dvakrát. Poprvé v semifinále Wimbledonu 2010 a pak loni na antuce v Římě, kde dokázal otočit nepříznivý stav. Dalších 16 zápasů prohrál, včetně dvou na Turnaji mistrů. "Mám s ním i zkušenost, že jsem hrál docela dobrý tenis a nevyšlo to vůbec. Jindy jsem nehrál tak dobře, byl jsem 3:6, 2:5 dole jako v Římě a vyhrál. To je krása tenisu, každý zápas je jiný," řekl Berdych.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Michel Euler

Djokovič nemá vítězný úder, jako třeba Berdych forhend, ale je komplexním hráčem. Srbovou předností je schopnost číst hru. "To je vlastnost nebo dar, který se nedá trénovat. Buď to člověk má, nebo nemá. Na to nejsou cvičení, někdo to má víc a někdo míň a podle toho jsou rozdíly. Proto je první hráč světa," tvrdil Berdych.

Eso? Proti Djokovičovi věc takřka nemožná

Djokovič patří mezi nejlépe returnující hráče na okruhu a je těžké mu dát eso. Stejné to je s vítězným úderem. "Pro něj letí míč pomalu. Má to, jako když si normální hru zpomalíte na videu. Díky tomu si může daleko víc věcí dovolit, ještě k tomu je výborný atlet, a když přidá skvělou kontrolu, tak předvádí neuvěřitelné věci," řekl Berdych.

Možnost soupeře porazit začíná u sebevědomí. Tím Berdych před utkáním s bělehradským rodákem úplně neoplývá. "Povedlo se mi ho porazit jen dvakrát. Bavíme se o jednom z nejlepších hráčů historie. Nestane se pokaždé, že bych ho porazil, ale jsem tady proto, abych předvedl to nejlepší, tak uvidíme," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články