Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych se omluvil rozhodčí: Choval jsem se šíleně

New York – Během zápasu se s ní hádal, den po něm se kál. Tomáš Berdych se omluvil hlavní rozhodčí Louise Engzelové za své chování ve čtvrtfinále grandslamového US Open. Sudí šestému nasazenému odpískala ve třetím setu dvojdopad míče, což se českému hráči nelíbilo, ale den po utkání si situaci v klidu prohlédl a uznal, že měla pravdu.

Tomáš Berdych se na US Open hádá s rozhodčí Louse Engzelovou
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

"Osobně se rozhodčí za včerejšek omlouvám. Měla pravdu. Pod vlivem emocí jsem se choval šíleně. Za to se omlouvám," napsal Berdych na sociálních sítích. 

Osmadvacetiletý Berdych prohrál ve čtvrtfinále v New Yorku s Chorvatem Marinem Čilišem 0:3 na sety. Sporný moment přišel ve třetí sadě za stavu 4:2 a 30:15 pro Berdycha. Český hráč dobíhal míč, který bekhendem zahrál dle svého mínění těsně nad zemí, ale hlavní rozhodčí zahlásila dvojdopad. 

To se Berdychovi pranic nelíbilo a začal s Engzelovou diskutovat. "Myslíte to vážně?" ptal se Berdych, opřený o židli rozhodčí, jako se kdysi zlobil John McEnroe. "Nestrávila jste moc času na slunci? Kdyby míček spadl dvakrát, bylo by nemožné ho takhle zahrát. Držela jste někdy raketu v ruce? Nikdy!" říkal rozčileně tenista. 

Berdych ztratil dohadováním koncentraci, inkriminovaný game prohrál a místo možného obratu v utkání podlehl v třetí sadě v tie-breaku. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články