Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Radek Štěpánek do finále v Queen's Clubu nepostoupil

Londýn - Český tenista Radek Štěpánek si finále na trávě v Queen's Clubu nezahraje. V semifinále turnaje ho zdolal 7:6, 6:4 Španěl Feliciano López, jenž již o kolo dříve vyřadil i Tomáše Berdycha. Pětatřicetiletý Štěpánek, který hrál finále naposledy v roce 2011, kdy triumfoval ve Washingtonu, sváděl s o tři roky mladším soupeřem nicméně vyrovnanou bitvu plnou krásných výměn.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Michel Spingler

Ve zkrácené hře prvního setu odvrátil od stavu 3:6 čtyři setboly, nakonec ale sadu v tie-breaku za hodinu a čtyři minuty prohrál 7:9.

Ve druhém setu dokázal López využít jediný brejkbol, ke kterému ho Štěpánek za stavu 3:3 pustil, a utkání dotáhl k vítězství. Českého hráče zdolal v jedenáctém vzájemném zápase potřetí a oplatil mu loňskou porážku z Australian Open.

O čtvrtý titul v kariéře se López utká s Grigorem Dimitrovem, jenž dosud získal na okruhu ATP rovněž tři trofeje. Čtvrtý nasazený Bulhar porazil hladce ve dvou setech turnajovou jedničku Stana Wawrinku ze Švýcarska 6:2, 6:4.

Podívejte se na výjimečnou výměnu a skvělou hru Radka Štěpánka:

Turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 809.600 eur)

Dvouhra - semifinále: López (10-Šp.) - Štěpánek (15-ČR) 7:6 (9:7), 6:4, Dimitrov (4-Bulh.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články