Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2015: Česko - Finsko

Plíšková jde přes Kerberovou do semifinále

Norimberk – Karolína Plíšková si na antukovém turnaji v Norimberku zahraje své třetí letošní semifinále. Dvaadvacetiletá Češka zaskočila v dnešním čtvrtfinále světovou devítku Angelique Kerberovou z Německa, kterou porazila 7:6, 6:4.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Domácí favoritka Kerberová měla skvělý vstup do zápasu. Získala 16 ze 17 úvodních bodů a dostala se do vedení 4:0, které však neudržela. Plíškové, jež je v žebříčku o 55 míst níž, se podařilo dotáhnout set do tie-breaku, který vyhrála 7:5. Ve třetím utkání s Kerberovou tak získala poprvé set. "Hrála na začátku opravdu skvěle, nic moc jsem s tím udělat nemohla. Ale pak jsem získala jednu hru a najednou jsem se cítila mnohem lépe a dokázala jsem první set vyhrát," uvedla česká hráčka.

V druhé sadě to byla naopak 186 cm vysoká Plíšková, kdo promarnil nadějné vedení. Kerberová dokázala ze stavu 1:4 vyrovnat, následující dva gamy však získala česká tenistka, která využila svůj druhý mečbol. "Měla jsem pocit, že soupeřka je na začátku druhé sady docela v útlumu a mně se podařil rychlý nástup. Pak jsem si situaci vlastními chybami trochu zkomplikovala, ale jsem šťastná, že jsem nakonec postoupila," uvedla rodačka z Loun, které se na osmý pokus podařilo porazit hráčku z elitní desítky světového žebříčku.

O postup do finále se Plíšková utká se čtvrtou nasazenou Elinou Svitolinovou. Nyní devatenáctiletou Ukrajinku porazila před třemi lety na turnaji nižší kategorie v Přerově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články