Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kvitová: Tohle už rozhodně nemůžeme pustit

Ostrava - Tenistky vedou v semifinále Fed Cupu nad Italkami 2:0 na zápasy a jeden bod je dělí od postupu do finále. Domácí jednička Petra Kvitová věří, že český tým zápas v neděli v Ostravě dotáhne do vítězného konce. "Nemůžeme to pustit, to rozhodně nemůžeme," řekla odhodlaně světová šestka Kvitová po výhře nad Camilou Giorgiovou 6:4 a 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Čtyřiadvacetiletá Kvitová by ráda udržela neporazitelnost tenistek v ostravské ČEZ areně, v které české družstvo předloni porazilo Italky a loni Australanky. "Doufám, že v tom budeme pokračovat. Zkusím k tomu přispět hned třetím bodem, ale každý bod je otevřený. Italky se nebudou chtít vzdávat. Máme tři šance udělat bod, musíme se koncentrovat, a když se to povede, tak to bude sladký," řekla Kvitová.

Pokud tenistky třetí bod skutečně získají, vyřadí obhájkyně titulu a zahrají si o titul potřetí za čtyři roky. Měly by tak šanci navázat na triumfy z let 2011 a 2012. Rozhodnout může už Kvitová, která nastoupí v neděli v poledne k další dvouhře. Očekávala, že její soupeřkou ale nebude nominovaná Sara Erraniová, nad kterou vyhrála všech šest vzájemných zápasů. "Nevím, jestli se jí se mnou bude chtít hrát, a spíš počítám s (Robertou) Vinciovou než s (Karin) Knappovou," uvažovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Petra Kvitová hodnotí utkání s Italkou Giorgiovou

Po zápase s Giorgiovou (54. WTA) měla Kvitová dobrý dojem především ze svého servisu. Dala 11 es, tři brejkboly soupeřce povolila až v poslední hře utkání, ale o podání nepřišla. "Se servisem jsem nadmíru spokojená. Pracovali jsme na něm a hodně mi pomáhal. Dala jsem jenom dva debly, z toho mám dobrý pocit," řekla.

Z Giorgiové šel před zápasem trošku strach. Italka na turnajích v Americe porazila Rusku Marii Šarapovovou a minulý týden došla v Katovicích do finále. "Měla jsem trošku obavy, co předvede. Myslela jsem, že to bude pálit k čáře, a ustupovala jsem automaticky dozadu, což jsem nemusela. A to bych si vytkla, protože ona nestíhala a po čtvrtém míči ve výměně kazila. Já to jinak zvládla dobře," řekla Kvitová.

Za stavu 5:2 ve druhé sadě podávala na vítězství v utkání a z gamu se stalo malé drama. "Bylo to pěkně vachrlaté, ale naštěstí jsem to doservírovala," řekla tenistka. V této hře odvrátila tři brejkboly a využila čtvrtý mečbol. "Už jsem si asi myslela, že se to dohraje samo, a evidentně ne. Přála jsem si, aby už byl konec, honilo se mi v hlavě hodně myšlenek a ona do toho šla. To se tak přihodí," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články