Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češky nastoupí v semifinále Fed Cupu proti Italkám i s Kvitovou

Praha - Do dubnového semifinále Fed Cupu, ve kterém nastoupí české tenistky proti přemožitelkám Spojených států Italkám, zasáhne i tuzemská tenisová jednička Petra Kvitová. Devátá světová hráčka se do fedcupového týmu vrátí po nemocí vynucené pauze, díky které nemohla nastoupit ve čtvrtfinále proti Španělsku.

Sport
zdroj: ČT4

"Petra má ve Fed Cupu vynikající výsledky. V týmu jí mám rád, doufám, že bude zdravá a ve formě. S Petrou je tým vždy o mnoho silnější," pochavaluje si návrat tahounky fedcupového týmu kapitán českých tenistek Petr Pála.

Jako již tradičně má příjemnou starost a kvarteto pro zápas bude vybírat hned z několika kandidátek. Spolu s Kvitovou můžou hrát Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Karolína Plíšková, Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová či Andrea Hlaváčková. "Každý trenér nebo kapitán musí při nominaci někoho opomenout a je lepší mít velký výběr než malý," řekl Pála, který se chystá na turnaj do Miami.

Semifinále Fed Cupu je letos v době velikonočních svátků. "Termín není vzhledem k Velikonocům nejšťastnější, proto jsou ceny nižší," řekl šéf České sportovní Miroslav Černošek. Dvoudenní lístky budou stát 590 a 690 korun a předprodej začne 24. března. "Věřím, že Ostrava a lidi z okolí si do haly cestu najdou. Fanoušci tam jsou vždy výborní," dodal Pála.

Tenistky se s Italkami utkají již počtvrté za posledních pět let. Loni v Palermu prohrály, předloni Itálii doma porazily a v roce 2010 neuhrály v Římě ani bod. "Vždycky vyhrál domácí tým, tak doufám, že to bude pokračovat," přál si Pála. Češky a Italky posledních pět let vládnou soutěži družstev. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni.

Česká strana si rovněž u mezinárodní federace ITF stěžovala na podmínky v 1. kole ve Španělsku. V Seville se v únoru hrálo pod širým nebem na antuce a kvůli dešti a chladu se zápas protáhl do pondělí. "Napsali jsme ostrou stížnost a kolik nás to stálo peněz navíc. Oficiálně prý sdělí stanovisko až po Roland Garros, tedy někdy v červnu," řekl Černošek, podle kterého vícenáklady přišly skoro na půl milionu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fedcupový tým půjde proti Itálii i s Kvitovou
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články