Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cestu za obhajobou zahájí Štěpánek proti Haasemu

Ostrava – Cestu za obhajobou Davisova poháru zahájí zítra v 15:00 v ostravské ČEZ aréně Radek Štěpánek proti Robinu Haasemu, v druhém zápase 1. kola nastoupí česká jednička Tomáš Berdych proti Igoru Sijslingovi. Zápas Česko – Nizozemsko sledujte po celý víkend na obrazovkách ČT sport nebo na našem webu. Úvodní přímý přenos startuje zítra v 14:55.

Sport
zdroj: ČT4

Do čtyřhry český kapitán Navrátil nahlásil zbylé dva členy týmu Lukáše Rosola a Jiřího Veselého, ale hrát by v sobotu měli Berdych a Štěpánek.

Čeští tenisté mají v moci slavnou stříbrnou "salátovou mísu" už dva roky. Poprvé vyhráli Davis Cup v roce 2012 po dlouhých 32 letech a loni dokázali titul obhájit. Celkem už v soutěži zvítězili devětkrát po sobě. "Hrajeme doma, na ostravské publikum se těšíme a zkusíme vyhrát i podesáté," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Vzpomínky musejí jít stranou

Pětatřicetiletý Štěpánek, světová padesátka, se s Haasem (o čtyři místa lépe postaveným v žebříčku) dosud nestřetl. "Začínáme zase od nuly. Všechny krásné vzpomínky na poslední dva finálové úspěchy musejí jít stranou. Budeme se snažit získat tři body a projít dál. Nebude to ale jednoduché," řekl Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání ČR - Nizozemsko načnou Štěpánek a Haase

Berdych nastoupí proti Sijslingovi v Davisově poháru ke svému jubilejnímu 60. zápasu. Jeho taktika je jako vždy daná. "Důležitý bude můj výkon. Na tři vítězné sety je prostor soupeře přečíst. Já se stejně chci hlavně soustředit na sebe, abych hrál dobře a pomohl ke třem potřebným bodům," řekl Berdych, pro něhož může být zápas s Nizozemskem v Davis Cupu na nějaký čas poslední.

Semifinalista Australian Open v Ostravě začátkem týdne naznačil, že po jedenácti letech v reprezentaci uvažuje o tom, že si dá daviscupovou pauzu.

S Nizozemskem mají čeští tenisté pozitivní bilanci čtyř výher a jedné porážky. Naposledy Nizozemce porazili v baráži před osmi lety a byl u toho i Berdych.

Vítěz utkání narazí ve čtvrtfinále na lepšího ze zápasu Japonska s Kanadou, která hraje oslabena bez Milose Raonice a ve dvouhrách chybí i Vasek Pospisil. Češi by v obou případech cestovali začátkem dubna na půdu soupeře.

Los utkání 1. kola ČR - Nizozemsko:

Pátek (15:00): Štěpánek (50. ATP) - Haase (46.), Berdych (7.) - Sijsling (62.).

Sobota (14:00): Rosol, Veselý - Rojer, De Bakker.

Neděle: (13:00): Berdych - Haase, Štěpánek - Sijsling.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články