Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych se střetne s Wawrinkou o první finále v Melbourne

Melbourne - Tenista Tomáš Berdych bude bojovat o své druhé grandslamové finále. Na Australian Open se sedmý nasazený střetne v Aréně Roda Lavera se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, který vyřadil Srba Novaka Djokoviče. Postup by pro oba hráče znamenal první finále v Melbourne. Utkání sledujte živě od 9:30 v textovém on-line přenosu na webu ČT sport.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Rycroft

Osmadvacetiletý Berdych už si zahrál finále Wimbledonu 2010, ale od té doby na další šanci rvát se o grandslamový titul čeká. Stejně starý Wawrinka došel nejdál v kariéře do semifinále US Open 2013. "Musím si věřit a být připravený na vše," řekl Berdych po čtvrtfinálové výhře nad Španělem Davidem Ferrerem.

"Nejdůležitější bude moje hra. Nechat ho hrát není dobrá varianta. Hlavně stavět na tom, co funguje celý turnaj, a držet se toho," dodal po středečním tréninku v Melbourne Parku. S Wawrinkou prohrál Berdych osm z třinácti vzájemných zápasů, z toho šest z posledních sedmi. Naposledy ho porazil loni ve Švýcarsku v 1. kole Davisova poháru.

Wawrinka, povzbuzený pětisetovou výhrou nad obhájcem titulu Djokovičem, cítí šanci na životní úspěch. Uvědomuje si ale sílu rozjetého Berdycha. "Už si zahrál finále grandslamu, byl na všech v semifinále a je hned za elitní čtveřicí. Bude to boj," řekl Švýcar. "Je mi jedno, jestli proti mě stojí Berdych, Roger (Federer) nebo Rafa (Nadal). Beru to, jak to přijde, zkusím vyhrát, vydat ze sebe to nejlepší, co umím," dodal Wawrinka.

Podle sázkových kanceláří je mírným favoritem osmý nasazený Wawrinka. Český daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil očekává vyrovnanou bitvu. "Tomáš hraje v obrovské formě. První čtyři kola prošel jako nůž máslem a proti Ferrerovi potvrdil, že je v pohodě. Výborně servíruje a hraje razantně odzadu," řekl Navrátil.

Čtvrteční program:

Aréna Roda Lavera: 3:30 Bouchardová (30-Kan.) - Li Na (4-Čína), Cibulková (20-SR) - A. Radwaňská (5-Pol.), 9:30 Berdych (7-ČR) - Wawrinka (8-Švýc.).

Zdroj
ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články