Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ivanovičová slaví titul v Aucklandu, Zakopalová vyhrála v Šen-čenu čtyřhru

Auckland - Ana Ivanovičová slaví po více než dvou letech turnajový titul. Srbská tenistka vyhrála turnaj v Aucklandu po vítězství nad další bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou z USA 6:2, 5:7, 6:4. Lucie Hradecká a Michaella Krajiceková ve finále čtyřhry neuspěly, od kanadsko-americké dvojice Sharon Fichmanová, Maria Sanchezová dostaly "kanára" a v supertie-breaku podlehly 4:10. Turnaj v Šen-čenu vyhrála domácí favoritka Li Na, Klára Zakopalová na tamním turnaji zvítězila ve čtyřhře.

Ana Ivanovičová
zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletá Ivanovičová naposledy vyhrála turnaj WTA v roce 2011 na Bali, v Aucklandu nyní z pozice druhé nasazené hráčky přidala dvanáctý titul v kariéře. Zvítězit nad Williamsovou mohla mnohem snáz, jenže za stavu 5:3 ve druhé sadě neproměnila mečbol a set nakonec ztratila.

Sedminásobná grandslamová vítězka Williamsová se probojovala do finále poprvé od předloňského října. Před duelem s Ivanovičovou jí nahrávalo vysoké vedení 8:1 ve vzájemné bilanci, další vítězství ale nepřidala.

"Hrála moc dobře. Už jsme spolu odehrály řadu skvělých zápasů a tenhle mezi ně rozhodně bude patřit taky," řekla po finále třiatřicetiletá Američanka, která kvůli zdravotním potížím klesla ve světovém žebříčku na současné 47. místo.

Li Na ztratila v Šen-čenu jediný set

Favorizovaná domácí tenistka Li Na vyhrála turnaj v čínském Šen-čenu. Nejvýše nasazená hráčka ve finále porazila krajanku Pcheng Šuaj 6:4, 7:5, obhájila loňský titul a připsala si osmé turnajové vítězství v kariéře. Jednatřicetiletá světová trojka, vítězka Roland Garros z roku 2011 a loňská finalistka Australian Open, prohrála v pěti zápasech v Šen-čenu jediný set. Ve vzájemné bilanci s Pcheng Šuaj po finále vede 6:1.

Klára Zakopalová zahájila tenisovou sezonu třetím titulem ve čtyřhře. Společně s Rumunkou Monicou Niculescuovou porazili ukrajinskou sesterskou dvojici Ljudmilu Kičenokovou a Nadiju Kičenokovou 6:3, 6:4, turnaj tak vyhrály bez ztráty setu. Zkušená česká hráčka si připsala třetí deblový triumf po loňském Bastadu a Hertogenboschi 2011. Z dvouhry má ve sbírce dva tituly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články