Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štěpánek: Odehrál jsem skvělý zápas, nemám proč být skleslý

Bělehrad – S dobrým pocitem opouštěl tenista Radek Štěpánek bělehradský kurt po porážce s Novakem Djokovičem. První dvouhru finále Davisova poháru v Srbsku sice prohrál, ale favorita donutil i nevěřícně kroutit hlavou a domácí fanoušci, kteří na něj zprvu bučeli, mu nakonec zatleskali. "Odehrál jsem skvělý zápas, mám dobrý pocit ze svého tenisu a ze své hry. Nemám proč mít skleslou hlavu. Chtěl jsem získat bod, to se nepovedlo, ale další jsou ještě ve hře," řekl Štěpánek po prohře s Djokovičem 5:7, 1:6 a 4:6.

Sport
zdroj: ČT4

Štěpánek vyváděl Djokoviče z míry pestrou hrou - míče čopoval, liftoval, posílal rovné údery po lajnách nebo se tlačil k síti pro vítězné voleje. V prvním setu díky tomu srovnal z 2:5 na 5:5 a druhý hráč světa se občas podivoval, co se děje. "Asi se mu to moc nestává, ale snažil jsem se ho tlačit do situací, co nemá rád. Moje hra byla postavena na tom, že soupeř neví, co přijde s dalším úderem," řekl Štěpánek. "První a druhý set měly vysokou kvalitu, to potěšilo."

V utkání se v prvním setu naplnila Štěpánkova obava z diváků. Obecenstvo rušilo českého hráče výkřiky těsně před podáním. "Ruší to, ale rozhodčí odvedl dobrou práci," pochválil hlavního rozhodčího Enrica Molinu ze Španělska. Ten po jednom z výkřiků do Štěpánkova servisu vrátil českému hráči první podání a upozornil, že kvůli nesportovnímu chování může domácí tenista přijít o fiftýn. "Dal tak jasně najevo, že to takhle není možné, a ve zbytku utkání se fandilo fér," řekl Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Radka Štěpánka po utkání s Novakem Djokovičem

Český tenista v zápase vzal Djokovičovi podání jen jednou, nevyužil ale dalších sedm brejkbolů. "Novakova obrana je nejlepší na světě, donutí vás hrát údery navíc a především výborně podával. Vždycky když se dostal dolů, tak přišel s přesným servisem, nebyly to vražedný rány, ale lízalo to lajny. To jsem dlouho nezažil, ale jenom to dokazuje jeho kvalitu," řekl Štěpánek.

Zápas trval dvě hodiny a deset minut a Štěpánek musel vyběhat nespočet dlouhých výměn. "Zápas v takovém vypětí vždycky vezme síly, ať trvá, jak dlouho chce, ale fyzicky se cítím naprosto v pořádku," dodal Štěpánek. Výkon svého parťáka ocenil i Tomáš Berdych. "Takhle dobře jsem ho viděl hrát naposledy loni ve finále proti Španělsku. Hrál hodně dobře, ale proti němu stál výjimečný Djokovič, který hraje neuvěřitelný tenis," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články