Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Federer udolal Del Potra a je v semifinále

Londýn - Šestinásobný vítěz a rekordman Turnaje mistrů Roger Federer se stal posledním semifinalistou prestižního podniku v Londýně. Švýcarský tenista zvládl třísetovou bitvu s Argentincem Juanem Martínem del Potrem a po vítězství 4:6, 7:6 a 7:5 prošel už pojedenácté mezi nejlepší čtyři.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP

Bez porážky zakončil skupinu B srbský obhájce trofeje Novak Djokovič, který zdolal Francouze Richarda Gasqueta 7:6, 4:6, 6:3 a připsal si dvacáté vítězství v řadě. Jako první bude hrát v neděli o finále dvouhry Federer proti světové jedničce Španělovi Rafaelu Nadalovi.

Djokovič se večer v londýnské A2 Areně střetne se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, jenž ve skupině A skončil druhý před Tomášem Berdychem. "Pokusím se mu trochu znepříjemnit život," řekl Federer, jenž přijal pro duel s Nadalem roli outsidera.

Zatímco Nadal letos vyhrál už deset turnajů a zakončí rok v čele žebříčku ATP, Federer se v sezoně trápil a Turnaj mistrů je pro něj poslední šancí získat velký titul. Za rok 2013 má jen jeden "menší" z trávy v německém Halle. Del Potro měl v přímém souboji o postup několikrát blíž k výhře.

Federer v zápase plném zvratů musel ve druhém i třetím setu dohánět ztrátu servisu, v rozhodujícím dějství prohrával už 0:3, přesto udržel pevné nervy a zápas zakončil stylově esem. Vítězi rekordních 17 grandslamů Federerovi za posledních jedenáct let uniklo semifinále na Turnaji mistrů jen jednou, v roce 2008.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články