Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek s Paesem první španělskou překážku nepřekonali

Londýn - Česko-indický pár Radek Štěpánek, Leander Paes na tenisovém Turnaji mistrů druhé vítězství nepřidal, se Španěly Fernandem Verdascem a Davidem Marrerem prohrál 4:6 a 6:7. Vítězové už mohou slavit postup do semifinále, Štěpánek s Paesem o něj budou bojovat v pátek proti jiné španělské dvojici a obhájcům titulu Marcelu Granollersovi s Markem Lópezem. 

Radek Štěpánek a Leander Paes
zdroj: ČTK/AP

Česko-indické dvojici Štěpánek-Paes, která loni hrála na Turnaji mistrů semifinále a letos ovládla US Open, nevyšel první set. Zejména Verdasco přidával body pro španělskou dvojici, výborně podával a nechyboval na síti. Ve druhé sadě se Štěpánek s Paesem zlepšili, ale v tie-breaku byli Španělé o dva body lepší.

"Tahali jsme od začátku za kratší konec," řekl Štěpánek. "Verdasco využil svoji levačku. Dostával se k rotovaným forhendům, které se na síti, když zahrajete slabší volej, těžko brání. Častěji jsme byli pod tlakem a bylo to složitý," řekl Štěpánek.

Český hráč se nezaobírá variantami postupu a věří, že v pátek poslední zápas ve skupině zvládnou. "Vůbec nepočítám. Je jasné, že musíme v pátek vyhrát, aby jsme měli šanci se kvalifikovat, a pro to musíme udělat všechno," řekl Štěpánek.

Po dvou zápasech mají v tabulce výhru a porážku. Páteční výhra je udrží v naději na semifinále i splnění snu Paese, kterému triumf z Turnaje mistrů jediný z velkých vavřínů chybí v jeho bohaté deblové sbírce. "Bylo by to hezký, kdyby to měl kompletní, ale to je daleko. Musíme to brát zápas po zápase," řekl Štěpánek.

Středeční program:

15:00 Nadal (1-Šp.) - Wawrinka (7-Švýc.),

19:00 Peya, Soares (2-Rak./Braz.) - Granollers, M. López (4-Šp.)

21:00 Berdych (5-ČR) - Ferrer (3-Šp.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články