Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Karolína Plíšková jde v Lucemburku dál, Hájek ve Vídni uhrál jen dva gamy

Lucemburk/Vídeň - Jednadvacetiletá Karolína Plíšková otočila na tenisovém turnaji v Lucemburku zápas se zkušenou Španělkou Lourdes Domínguezovou a znovu po měsící na okruhu WTA postoupila do druhého kola. Naopak se nedařilo Janu Hájkovi ve Vídni, kde v prvním kole podlehl Belgičanovi Rubenu Bemelmansovi 2:6 a 0:6.

Plíšková vyhrála 5:7, 7:5, 6:1 a o účast ve čtvrtfinále se utká se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou. V obou dosavadních vzájemných zápasech jí podlehla. Plíšková přijela do Lucemburku po deblovém úspěchu v Linci, kde se sestrou Kristýnou vyhrály čtyřhru jako vůbec první dvojčata na elitním okruhu v historii.

Hájkovi nevyšel návrat na okruh ATP po téměř třech měsících a startech na challengerech. Třicetiletý Hájek se utkal s o pět let mladším Bemelmansem poprvé a měl velké problémy čelit jeho servisu. Belgičan měl na podání vysokou úspěšnost a k hladkému postupu si pomohl i deseti esy.

Hájek v rakouské metropoli nenapodobil daviscupové kolegy Radka Štěpánka a Lukáše Rosola, kteří v pondělí své zápasy úvodního kola vyhráli. Na rozdíl od Hájka uspěl syn olympijského vítěze ze Soulu Miloslav Mečíř junior a prožil povedenou premiéru v hlavní soutěži turnaje ATP. Pětadvacetiletý slovenský tenista porazil Španěla Pabla Andújara dvakrát 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články