Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šafářová vyřadila v Pekingu Stosurovou

Peking - Lucie Šafářová potvrdila dobrou formu z posledních týdnů i na úvod turnaje v Pekingu a porazila nasazenou patnáctku Australanku Samanthu Stosurovou. Vítězku předloňského US Open česká hráčka zdolala 7:5, 6:3. Ve druhém kole se Šafářová utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou.

Sport
zdroj: ČT4

Šestadvacetileté brněnské rodačce se daří. Před dvěma týdny ukončila v Québecu pětileté čekání na svůj pátý titul na okruhu WTA a dobře si vedla i minulý týden v Tokiu. V japonské metropoli vypadla až ve čtvrtfinále po třísetovém boji s bývalou světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou.

Stosurovou porazila Šafářová i ve třetím vzájemném utkání v sezoně a svou úspěšnou bilanci proti někdejší světové čtyřce vylepšila na 8:2. Australanku zdolala ve dvou setech i minulý týden v Tokiu.

Také se svou příští soupeřkou Kanepiovou má Šafářová pozitivní bilanci, v sedmi zápasech ji porazila pětkrát. Česká tenistka dnes zvládla úspěšně i vstup do čtyřhry, v níž s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou zvítězily nad americko-čínským párem Varvara Lepchenková, Čeng Saj-saj 5:7, 6:0, 10:6.

Počtvrté za sebou vypadla v prvním kole Klára Zakopalová, která prohrála s Britkou Laurou Robsonovou 6:7, 6:4 a 1:6. Od srpnové semifinálové účasti v New Havenu neuhrála česká dvojka ani jeden zápas na US Open, v Soulu, Tokiu ani Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články