Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Rosol přešel přes Kubota, Kvitová postoupila ve čtyřhře

Bangkok/Tokio – Vypadá to, že forma Lukáše Rosola je na vzestupu. Po špatných výsledcích podruhé za sebou prošel český tenista prvním kolem na turnaji ATP a z posledních čtyř zápasů má bilanci tří vítězství. Před týdnem v Petrohradu si zahrál čtvrtfinále, tentokrát postoupil v Bangkoku přes Poláka Lukasze Kubota.

Lukáš Rosol
zdroj: AP autor: Alexei Filippov

Osmý nasazený Rosol, který mohl sérii deseti porážek ukončit už v daviscupovém semifinále s Argentinou, ale nevyužil dva mečboly, dnes v Thajsku porazil Kubota po obrovské bitvě 6:3, 3:6 a 7:6. V tie-breaku vedl český tenista už 5:0, pak proměnil druhý mečbol na 7:2.

V souboji o postup do druhého čtvrtfinále za sebou bude Rosolovým soupeřem buď Rus Jevgenij Donskoj, nebo Lu Yen-Hsun z Tchaj-wanu. Teoreticky by pak mohl narazit na Tomáše Berdycha, jenž má coby turnajová jednička v prvním kole volný los. Možnost zahrát si s Berdychem si vybojoval Španěl Roberto Bautista.

Kvitová si zahraje proti Keysové

Petru Kvitovou čeká na turnaji v Tokiu další mladá soupeřka, protože o postup do čtvrtfinále si zahraje proti osmnáctileté Američance Madison Keysové. Obě tenistky na sebe narazí vůbec poprvé.

Třiadvacetiletá Kvitová si v Tokiu zahrála v roce 2011 semifinále, letos na tomto turnaji startuje šest tenistek z Top 10. Česká jednička se snaží udržet postupové místo na Turnaj mistryň, momentálně jí patří předposlední, sedmá příčka.

Dnes získala Kvitová cenný skalp ve čtyřhře, protože s Belgičankou Kirsten Flipkensovou zdolaly 7:6, 4:6 a 10:8 finalistky tří z letošních čtyř grandslamů Asleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou z Austrálie. V doplňkovém deblu česká tenistka letos uspěla teprve podruhé.

Soupeřkou Lucie Šafářové ve 3. kole japonského turnaje bude bývalá grandslamová vítězka Samantha Stosurová z Austrálie. Nasazená dvanáctka vyřadila ve dvou setech domácí veteránku Kimiko Dateovou-Krummovou. Šestadvacetiletá Šafářová má s o tři roky starší Australankou velmi dobrou bilanci 6-2 a tři poslední vzájemné zápasy vyhrála bez ztráty sady. Vesměs šlo ale v těchto duelech o vyrovnané bitvy, protože pět ze šesti setů rozhodl až tie-break.

Už ve druhém kole skončila nejvýše nasazená a druhá hráčka světa Viktoria Azarenková. Na starší ze sester Williamsových Venus nestačila ani ve třetím vzájemném zápase v kariéře a opět neuhrála ani set. Běloruska prohrála s někdejší královnou žebříčku ve dvou setech 2:6 a 4:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články